Предстоятель РПЦ Патріарх Кирило не може змиритися з тим, що Українська церква відсторонюється від нібито "братньої" РПЦ і отримує автокефалію. Кирило "включив" рандомне обвинувачення, і за старою російською традицією винні виявилися взагалі всі, а в Києві взагалі проводять шабаш злі сили. Про різке висловлювання патріарха стало відомо з прес-агентства ТАСС. Оскільки як в РФ лицемірні навіть церковники, то Кирило не забув назвати Україну "братньою"

"Сьогодні дуже важкі події відбуваються на братській Україні: ми знаємо, як сили зла повстали на православну церкву. Послухайте тих, хто бореться за так звану незалежну церкву, прислухайтеся до інтонацій і словами, яка ж там злоба і ненависть. Тому всі ті, хто сьогодні прагнуть утвердити так звану незалежну церкву і заради цього готові погубити життя інших людей, зламати церковне життя, увірватися і захопити храми і монастирі, хіба це мова сили є мовою Божим?" - зазначив Кирило.

Нагадаємо, візитна картка Києва: легендарну Андріївську церкву передали патріарху, але не Кирилу: що тепер на це зможе заявити УПЦ МП?

Кабінет міністрів України передав Андріївську церкву у володіння Вселенського патріархату України.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Передає "Радіо Свобода".

Дане рішення прийняли на черговому засіданні уряду 28 листопада.

Нагадаємо, Наступ і тиск: путінські попи додали масла у пекельний скандал з Почаївською лаврою

Рішення українського Мін'юсту про позбавлення московських попів власності Почаївської лаври нібито говорити про "повномасштабний наступ на УПЦ МП" на всій території України.

"інформація, що Надходить, свідчить про підготовку масштабного тиску на канонічну Українську православну церкву, її монастирі й храми", - сказав він.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Томосу кінець: Константинополь "розпустив" православну церкву

У Священному Синоді Вселенського Патріархату прийняли рішення в Західній Європі розпустити Архиєпископство РПЦ. Даним рішенням скасовується Патріарший Томос 1999 року.

Про це стало відомо завдяки повідомленням видання Оrthodoxie, яке посилається на свої джерела.

"З джерел ми дізналися, що Священний Синод Вселенського Патріархату зібрався сьогодні на Фанарі. Вони тільки що вирішили розпустити Архиєпископство російських православних церков у Західній Європі, скасувавши Патріарший Томос 1999 року. Офіційну заяву з подробицями скоро з'явиться!",