День Сухопутних військ України

Це професійне свято, яке щороку відзначають в один і той же день, починаючи з його встановлення Указом Президента 18 жовтня 1997 року. Вперше сухопутні війська ЗСУ сформували в 1996 році, в складі Збройних Сил держави. Цьому послужив основою Указ президента і стаття 4 Закону України «Про Збройні Сили України». Це найчисленніший вид Збройних сил в країні, щоб забезпечувати її обороноздатність. Ці війська відіграють важливу роль як у воєнний, так і в мирний час. Вони складають майже половину всих ВСУ. До їх складу входять: механізовані і танкові війська, ракетні війська і артилерія, армійська авіація, аеромобільні війська, війська протиповітряної оборони. Сьогодні всі, хто має відношення до цих військ, святкують своє професійне свято.

Свято Дев'ятнадцятого дня місяця Масаї

У цей день починається новий місяць Масаї, назва якого перекладається з арабської мови, як «Питання». І в цей день відзначають важливе свято Дев'ятнадцятого дня місяця Масаї. У громаді багаї є свій порядок проведення цього свята, але вони завжди відкриті для творчості і різноманіття. У будь-яку з трьох частин (молитовна, адміністративна, соціальна) може звучати музика. Віруючі виступають з красномовними розповідями, які підносять душу. Гостинність люди висловлюють по-різному. Люди використовують місцеві культурні традиції при проведенні свята, воно стає своєрідним, неповторним в кожному соціумі і створює гарний настрій у всіх, хто зібрався на свято.

Православні свята:

  • Мученика Філумена Анкірського.
  • Mученика Парамона і c ним 370 мучеників.
  • Різдвяний піст

Народне свято Парамон Зимовказник

Святого мученика Парамона назвали Зимовказником, тому що в цей день було багато прикмет і повір'їв щодо погоди на весь грудень. Також говорили, що в цей день кам'яніє земля і холоне річка. За народним повір'ям з цього дня по селах ходить сама зима в ведмежій шкурі, вона стукає по дахах, будить жінок, змушує їх варити каші і топити печі.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Іменини

Данило, Денис, Іван, Микола, Парамон, Сергій, Федір

Раніше Знай.ua повідомляв, що поліція Техасу в США заарештувала 31-річного чоловіка, який розповів дітям, що Санта-Клауса не існує.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Як повідомляв портал Знай.ua, киянам розповіли, коли офіційно відкриються ялинкові ярмарки і чому не варто купувати новорічні дерева раніше.