Харківське обласне бюро судово-медичної експертизи відправило до суду висновок, згідно з яким, експерти знову не змогли визначити, чи фігурантка смертельного ДТП Олена Зайцева знаходилася під впливом опіатів у момент аварії.

Цю інформацію повідомила адвокат потерпілих Лариса Матвєєва в Київському райсуді, передає місцеве видання МГ "Об'єктив".

За словами Матвєєвої, співробітники Бюро укразали у висновку судово-медичної експертизи, що у них немає достатньо даних, щоб визначити, чи була Зайцева в момент ДТП під впливом опіатів.

Крім того, відомо, що Матвєєва поскаржилася на прокурорів у дисциплінарній комісії.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На думку адвоката, звинувачення невірно кваліфікувало пом'якшувальні обставини провини Зайцевої, так як збиток потерпілим відшкодовано в повному обсязі і тому це не може пом'якшити її провину.

Зазначається, що суддя вирішив перенести засідання на 14:00 19 грудня, оскільки адвокат Дронова не зміг бути присутнім в суді, він знаходиться в лікарні.

Нагадаємо, представниця постраждалих в аварії на Сумській Лариса Матвєєва подала скаргу на харківських прокурорів, які займалися справою Олени Зайцевої і Геннадія Дронова.

Тепер їх має перевірити спеціальна кваліфікаційно-дисциплінарна комісія. Це підтвердила у Facebook журналістка Тетяна Доцяк:

"Ще під час слідства експертам харківського обласного бюро судово-медичних експертиз з невідомих причин не були передані документи, які можуть свідчити про наркотичний стан Зайцевої. Це лабораторне дослідження сечі, яке виявило опіати, токсикологічне дослідження, яке показало знайдені опіати (кодеїн і фенобарбітал) і огляд наркологом Федірко, яка зафіксувала звужені зіниці, хитку ходу і невиконану позу Ромберга. Все це в купі має вивчатися експертами щоб в кінці зробити висновок", — зазначила вона.

Як повідомляв "Знай.uа", родичі однієї з постраждалих у страшній аварії на Сумській у Харкові розкрили план, яким на їхню думку скористалася сім'я Зайцевої.

Також "Знай.uа" писав, судово-медичному експерту не передали ні одного документа про знайдені опіати або огляд наркологом фігурантки ДТП у Харкові Олени Зайцевої.