В Україні сьогодні по-справжньому магічний день: 12.12. Саме це число часто фігурує у віруваннях наших предків та численних легендах.

Воно також належить до найбільш вживаним в міфопоетичних культурах числовим шаблонами (12 місяців року, відповідно - знаків зодіаку, 12-членні пантеон і т. п.). 12 як щасливому числу протистоїть нещасне число 13 (12 + 1).

Трішки історії – чим відома заповітна дванадцятка?

Приміром, у стародавній астрономії, астрології і хронології - основне число, яке символізує простір і час, тому воно має велике значення, особливо в іудейської і християнської традиції, де дванадцять було числом обраних.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Воно представляє організацію космосу, зони небесного впливу і загальноприйнятий цикл часу (дванадцять календарних місяців, дванадцятій годині дня і ночі, дванадцять дванадцятирічних циклів в Китаї).

Як результат множення двох символічно потужних чисел - три і чотири, воно символізує союз духовною і часовою сфер. В Біблії дванадцять - число синів Якова і, отже, колін Ізраїлевих, число дорогоцінних каменів в нагрудний знак первосвященика, кількість основних учнів Христа, плодів Древа Життя.

Символіка "12" у віруванні наших предків

Дванадцять це знаменита дюжина, одне із Священних Чисел, досконале число, символ закінченості. Дата 12.12.12 утворює поле для заключного етапу в процесі трансформації - вдосконалення, і завершує еволюційний (цивілізаційний) виток.

Ця дата співвідноситься з символічним знаком Риб, які здійснюють принцип божественних обіймів: пронизує "трансляція" божественної любові на всі рівні і перехід на новий виток еволюції.

12.12. робота і кар'єра

У цей день можна знайти вигідну роботу, але тільки в тому випадку, якщо ви готові віддано служити справі і беззаперечно виконувати накази начальства. Природжених лідерів і тих, хто не вміє бути гнучкими, підлаштовуватися під обставини і весь час норовить виступити в пику керівництву - прохання не турбуватися.

12.12: весілля

Для одруження цей день теж виявиться сприятливим, якщо один з пари буде готовий все життя жертвувати собою заради своєї другої половинки. Тобто цей день принесе стійке сімейне щастя тим, у кого в парі існує чіткий поділ - провідний і ведений, той, хто цілує, і той, хто підставляє щоку для поцілунку.

А ось якщо в парі рівноправні відносини, якщо і чоловік, і жінка мають яскраво виражені лідерські якості або егоїстичні нахили, то весілля на цей день краще не призначати.

Дивіться: Магічні дати

Нагадаємо, астрологи поділилися точним гороскопом на найближчий час. Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, як залучити вдачу в будинок за допомогою свічки. Також "Знай.ua" писав, у Twitter запустили новий флешмоб, який пояснює речі, які не варто сприймати як натяк.