За статистикою, в Україні розпадається кожна друга сім'я. Тобто половина шлюбів закінчується розлученням.

Про це свідчить інформація на сервісі моніторингу реєстраційних даних українських компаній і судового реєстру Opendatabot.

При цьому українці воліють не укладати шлюбні договори на випадок розлучення.

"Шлюбний договір не надто популярний серед українців. За 2018 рік у нотаріусів було підписано лише 5810 договорів, у той час як щороку реєструється близько 250-300 тисяч шлюбів. Тобто лише кожен 50-я пара має домовленості щодо майна", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект
Показати ще

Експерти ресурсу пояснюють, що укладення шлюбного договору "на березі", тобто до одруження, у разі розлучення допомагає швидше вирішувати майнові спори між колишнім подружжям.

Раніше повідомлялося, що розлучені жінки розповіли, чому їх шлюби розпалися і про що вони шкодують більше всього. У полоні страху, гордості і ненависті часом людина робить такі помилки, про які шкодують усе життя. Ці розлучені жінки через роки визнали свої помилки і розповіли, про що шкодують більше всього. Їх приклад може допомогти молодим парам не наступати на ті ж граблі.

"Недостатньо розібралася в собі, перш ніж виходити заміж. Якщо б не поспішала, вийшла б заміж, відчуваючи сили і надію, а не страх і безнадія. Я б зрозуміла, що в 20-30 років ми обираємо партнера за іншими критеріями, ніж у 40", - розповідає жінка.

Нагадаємо, розлучені жінки розповіли, чому їх шлюби розпалися і про що вони шкодують найбільше. Через якийсь час після розлучення краще розуміємо, що пішло не так і як можна було вирішити проблеми.

Як повідомляв Знай. ua, чому бути самотнім у 30+ стало світовим трендом. Все менше людей пов'язують себе узами шлюбу.

Знай. ua писав, що розпалася найкрасивіша пара українського шоу-бізнесу. Пара прожила разом 19 років.