Слідчі київського територіального управління Державного бюро розслідувань викрили директора одного з державних підприємств Міністерства оборони на хабарництві. Про це повідомляє 12 грудня офіційний сайт ДБР.

Зазначається, що факт одержання неправомірної вигоди задокументовано за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України та оперативного супроводження співробітниками Департаменту захисту економіки Національної поліції.

Прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган вказує, що це перший результат співпраці прокуратури та ДБР.

За даними прокуратури, впродовж листопада - грудня 2018 року вказана посадова особа висунула громадянину України вимогу про передачу 2 тисяч доларів США.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

За вказану суму директор держпідприємства обіцяв "уберегти" зазначеного громадянина від призову на військову службу в умовах воєнного стану, використавши свої дружні відносини із службовими особами Києво-Святошинського районного військового комісаріату.

При цьому, у випадку відмови він залякував вказаного громадянина невідкладним призовом його на військову службу.

Затримання відбулося безпосередньо під час передачі підозрюваному неправомірної вигоди у розмірі 2 тис доларів США. Грошові кошти в затриманого вилучені.

Зазначається, що на даний час проводяться слідчі та інші процесуальні дії, готується повідомлення про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

Раніше ми писали, що суд у Тбілісі залишив взяв під варту шістьох затриманих українців та одного грузина.

Про це повідомив народний депутат Семен Семенченко з Грузії, зазначивши, що "політична доцільність торжествує". Він зазначив, що таке рішення суду адвокати будуть оскаржувати.

Також, за словами Семенченка, у затриманих ніхто не брав відбитків пальців.

Нагадаємо, суд заарештував затриманих у Грузії українців.

Як повідомляв портал "Знай.uа", мешканка Ірландії, яка вийшла заміж за пірата-примару на початку року, заявила, що розлучилася з коханим.

Як повідомляв "Знай.ua", Грузія вперше прокоментувала затримання українців.