Цей день цілителі і знахарі вважають своїм святом. Раніше вірили, що якщо в цей день добре попаритись в лазні, то весь рік не будуть докучати хвороби. Андрія Первозванного в народі вважали покровителем усіх, хто пов'язаний з водою: моряків, рибалок, човнярів. Адже перед тим, як стати проповідником, він був рибалкою.

У магії цей день використовували для закликів, виходили на перехрестя і викликали, кого потрібно (душу небіжчика, злодія, коханої людини). А дівчата сьогодні можуть приворожити судженого і отримати його образ уві сні, якщо ввечері постити, так, щоб ніхто не дізнався, а окраєць хліба покласти під подушку, посипавши сіллю хрест-навхрест.
Лягаючи спати повинні сказати наступні слова: "Святий Андрій, тебе Бог кликав, І тобі за те Боже Царство дав. Поклич і мені, Божій рабі (ім'я), Раба (такого-то). Святий Андрій, допоможи! Дай його мені в женихи . В ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь. ".

З ранку можна поворожити на кілках паркану: вибігти на подвір'я і обхопити їх руками. Якщо обхопили парне число, то скоро вас покличуть заміж. Таким же способом ворожили на оберемок дрів, які потрібно перерахувати вдома. Якщо ви живете в невеликому місті, то можна днем вийти на ганок і подивитися, кого з хлопців побачите першим, за того і заміж вийдете.

Є ще один спосіб. Потрібно зрізати гілочки фруктового дерева, зазвичай це яблуня, і поставити вдома в воду. Якщо гілочка позеленіє, розпуститься, до Різдва, то в цьому році ви вийдете заміж.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

А щоб доля не посміялася над вами і ворожіння збулися, потрібно перед цим днем тримати суворий піст, але так, щоб рідні не помітили цього. І звичайно ж помолитися про дарування гарного нареченого. А щоб суджений був красивіший і багатший, потрібно кинути опівночі через кватирку монетки. Чим більше викинете, тим вище шанс добре вийти заміж. Так що діставайте скарбничку.

Раніше Знай.ua повідомляв, що поліція Техасу в США заарештувала 31-річного чоловіка, який розповів дітям, що Санта-Клауса не існує.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Як повідомляв портал Знай.ua, киянам розповіли, коли офіційно відкриються ялинкові ярмарки і чому не варто купувати новорічні дерева раніше.