Станом на ранок 13 грудня в 6 областях України знеструмлено 170 населених пунктів внаслідок сильного снігу, місцями мокрого, а також поривів вітру, про що повідомив прес-центр ДСНС.

У повідомленні говориться, що внаслідок складних погодних умов відбулося спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП, через що міста і села залишилися без електроенергії. Якщо говорити по областях, то у Чернігівській знеструмлені 85 населених пунктів, Київської – 40, Сумській – 30, Херсонській – 9, Кіровоградській – 4, Миколаївській – 2.

У той же час відзначається, що бригади обленерго залучені до робіт по відновленню електропостачання.

Крім того, відомство підкреслило, що забезпечено рух автотранспорту дорогами. Для цього станом на ранок 13 грудня Укравтодором залучалися 1742 людини і 1169 одиниць спеціальної техніки.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Народний синоптик Наталка Діденко вважає, що циклон затримається на території України, нагадуючи про себе снігом і вітром. Центральні, північні і західні області чекають помірні опади, у той час, як південні і східні – практично повна відсутність снігу. Температура вдень утримається на нульовій позначці, а вночі – в діапазоні від + 2 до – 3 град, а на півдні – до + 5 град. Ситуація в Києві ще більш ускладниться сильними снігопадами, налипанням мокрого снігу і поривчастим вітром. Пішоходам слід не забувати про високу травмонебезпечності через ожеледицю на тротуарах і дорогах. Слід подбати про те, щоб тепло одягнутися і активно, але в той же час акуратно ходити, щоб не замерзнути. Крім того, навіть при найменших підозрах в несправності автомобіля, краще залишити його вдома, що збереже безпеку, як вашу, так і оточуючих.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що сильні снігопади призвели до численних ДТП у Київській області.

Як повідомляв портал "Знай.uа": рятувальники попереджають водіїв про складні умови на дорогах і облаштували пункти обігріву на основних напрямках.

ТакожЗнай.uа" писав, що поки в Україні все більш-менш нормально, в сусідній державі температура може впасти до - 50 град.