Українська журналістка Яніна Соколовська стверджує, що відразу ж після розірвання Україною договору про дружбу з Росією, різко зросли проросійські настрої. Журналістка сказала про це в передачі "Час покаже", яка йде на російському Першому каналі, повідомляє replyua.net.

Яніна прокоментувала слова Георгія Туки про різке зростання антиукраїнського настрою у Запоріжжі, яке необхідно різко пригнічувати. На думку Соколовської, у Туки "стався плюралізм, який дорівнює шизофренії". Такі слова викликані тим, що політик в одній передачі говорить про мирне вирішення питання, а в іншій – про необхідність відправки якихось військових загонів. Журналістка вважає, що абсолютно проукраїнським містами є Харків і Дніпро, в той час як Запоріжжя і Одеса – міста з переважанням проросійського настрою серед жителів.

Соколовська наголосила, що уряд України зобов'язаний відреагувати на очікування Росії більшою частиною населення Запоріжжя та Одеси. У той же час вона закликала активізувати соціальну роботу, так як від розриву дружніх зв'язків із сусідньою державою постраждали містоутворюючі підприємства цих великих міст. На одному з них роботи позбулися відразу 20 тисяч чоловік.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Договір про припинення дружби з Росією був опублікований 11 грудня і вступить в силу 1 квітня 2019 року. Петро Порошенко підкреслив, що це крок у бік Європи і розрив з колоніальним минулим. Також в цю стратегію, за словами президента, входить безвиз, створення автокефальної української церкви, конституційний курс в НАТО і Євросоюз, створення потужної професійної армії України.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Лаврова підкосило вигнання російського дипломата зі Словаччини, після чого він зажадав вигнати словацького з Росії.

Як повідомляв портал "Знай.uа": українська журналістка прямо на російській передачі порівняла Росію з облізлим і схуднувшим ведмедем.

ТакожЗнай.uа" писав, що Яніна Соколовська вщент рознесла заяву Росії про трагедію з "Боїнгом" на Україні.