Мільйон бюджетних грошей втрачає Україна через ситуацію, яка склалася у військових навчальних закладах, повідомляє Politeka.

Складна ситуація склалася, коли Міністерство оборони України запропонувало Кабінету Міністрів перерозподілити бюджет відомства і за рахунок зменшення податків збільшити фінансування звільнених військовослужбовців. Йшлося про 60 мільйонів гривень.

Відповідне розпорядження було винесено на розгляд вчора, 12 грудня. У Міноборони зазначили, що ще влітку Рада внесла зміни в законодавство. Згідно з ним контрактники ЗСУ отримали можливість звільняти по закінченні дії контракту навіть під час особливого режиму.

Слід зазначити, що завдяки цим змінам армії одночасно звільнилися 245 осіб, які служили у вищих навчальних закладах і навчальних підрозділах, які підпорядковуються даними ВУЗам.

Це спровокувало дефіцит коштів для виплати їм грошового забезпечення. Щоб вирішити цю проблему, в Міністерстві оборони побажали на 60 мільйонів зменшити витрати на підготовку військ.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Заощаджені гроші вирішили направити на виплату компенсацій. Середній розмір виплати становить 242 тисячі гривень. У зв'язку з цим у бюджетній програмі з підготовки ЗСУ відразу утворюється мільйонний дефіцит.

Але керівництво відомства відкидає всі припущення і продовжує розповідати, що ці мільйони є «надлишком коштів за сверхплановое звільнення військових начальницького складу».

Нагадаємо, Мобілізація України: в Міноборони назвали умову, коли будуть закликати всіх

Наголошується, що повістки для всіх громадян країни будуть розсилати тільки у разі прямої агресії російської армії. В той момент до українського войскау будуть покликані всі резервісти та військовозобов'язані.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Кораблі МВС України продовжують заходить в Керченську протоку, - Полторак

Також "Знай.uа" писав, що Українські моряки повертаються додому: Лавров розповів, коли вирішиться їхня доля

Після міністерської зустрічі ОБСЄ в Мілані, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що захоплені в полон українські моряки залишаться під вартою в РФ як мінімум до завершення судових процедур.