Днями стало відомо про черговий обстріл проросійськими бойовиками будинки мирних жителів на Донбасі.

бойовики
бойовики

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

У повідомленні йдеться, що за даними звіту Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, 9 грудня було зафіксовано щонайменше вісім зруйнованих житлових будинків (без дахів, залишилися тільки зовнішні стіни) на 150-метровій ділянці вулиці в селищі Чигарев в Південному (колишнє Ленінське) на північному сході від Донецька.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Окрім того спостерігачі зафіксували та повідомили про 12 будинків на південному краї цієї ж вулиці і два житлових будинки приблизно у 250 метрів на схід з аналогічним характером руйнувань.

ОБСЄ
ОБСЄ

ОБСЄ констатує, що пошкодження будівель були заподіяні потраплянням артилерійських снарядів з російського боку.

Нагадаємо, на Донбасі у результаті обстрілів бойовиків один український військовий отримав поранення.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Про це повідомили у прес-центрі штабу ООС.

Наразі вже відомо, що протягом поточної доби проросійські бойовики на Донбасі 8 разів порушували режим припинення вогню. Крім того противник застосував заборонену Мінськими угодами зброю.

"Ворог відкривав прицільний вогонь з великокаліберних кулеметів по позиціях Об'єднаних сил в районах населених пунктів Чермалик та Невельському, з гранатометів - неподалік від Гнутове і тричі зі стрілецької зброї - біля Тарамчук", - зазначено у звіті.

Раніше Знай.uа писав про те, що протягом доби бойовики "ЛНВ/ДНР" близько 11 разів обстрілювали позиції захисників України. І далі продовжують активне використання забороненого Мінськими угодами важкого озброєння, не гребуючи жодної нагодою для атаки.

Російські військові на Донбасі
Російські військові на Донбасі

Також Знай.uа повідомляв, що у четвер, 13 грудня, у мережі показали відео, на якому чутно звуки потужного бою у окупованому Донецьку.