Починаючи з лютого 2019 року, українці зможуть перераховувати валюту зі своїх карткових рахунків за кордон без обмежень. Що стосується грошових переказів, то без відкриття рахунку можна буде переслати суму до 150 тисяч гривень.

Голова правління RwS Bank Владислав Кравець переконаний, що це значне послаблення, особливо стосовно карткових переказів. Обмеження по ним знімуться і гроші з карток можуть незалежно від обсягу піти куди завгодно.

Крім того, НБУ істотно збільшить допустиму для пересилання поштою максимальну суму до € 10 тисяч при нинішніх € 300. До такого ж значення збільшиться і сума, яка стане доступною для вивезення за кордон в банківських металах. Великі партії валютної готівки і дорогоцінних металів буде дозволено вивозити і ввозити не тільки банкам, а також юридичним особам відповідної спеціалізації.

Українцям рекомендувалося трохи потерпіти з заначками, оскільки курс покупки і продажу долара в столичних обмінниках трохи знизився, про що повідомили київські маркетингові компанії.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Що стосується російського рубля, то його курс вкрай нестабільний, особливо на тлі агресії Росії в Керченській протоці. Передуюче цьому подорожчання обумовлене тим, що українці не довіряють гривні і воліють скуповувати більш тверду валюту, провокуючи тим самим її дефіцит. Звичка відкладати запаси на чорний день нікуди не дівається, особливо в умовах нинішньої нестабільності. Тенденція активно запасатися валютою щороку лише зростає, причому перевага віддається саме долара.

Згідно з дослідженнями, майже половина українців не мають можливості відкладати гроші, а невеликі заощадження є у 10% населення. 8% людей, за їх словами, забезпечені на кілька місяців і лише 5% без проблем протягнуть більше півроку, залишившись без роботи.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що експерти спрогнозували, яким буде курс долара в Україні найближчі кілька років.

Як повідомляв портал "Знай.uа": НБУ прийняв нові правила, які суттєво спрощують процедуру обміну пошкоджених банкнот.

ТакожЗнай.uа" писав, що українці воліють зберігати свої заощадження в іноземній валюті.