В телеграмі НБУ №50-0027/66236 йдеться, що 17 грудня 2018 року в обіг запускається нова пам'ятна банкнота номіналом 100 гривень. Таке рішення було прийнято на честь важливої історичної події – 100-річчя подій Української революції 1917-1921 рр., а також початком обігу в цей період часу перших українських паперових купюр. Перед сучасними дизайнерами стояло непросте завдання – максимально достовірно відтворити стогривенную банкноту, що випускалася в 1918 році.

Як відомо, навесні 1918 року уряд України прийняв рішення змінити назву вітчизняних грошей з "рублі" на "гривні" і підкреслити таким чином спадковість державних традицій з часів Київської Русі. У часи Центральної Ради почала функціонувати українська грошова система, хоча легким її формування назвати не можна, про що повідомив у своїй телеграмі Національний банк України.

Оскільки нові 100 гривень від НБУ є сувенірною продукцією, платоспроможністю вони не володіють. З цієї причини розрахуватися ними в магазині не вийде. Те ж стосується і 20-гривневих купюр, випущених на честь 20-річчя Івана Франка 1 вересня 2016 року, а також 50-гривневих банкнот, віддрукованих на честь 20-річчя НБУ 5 жовтня 2011 року.

Не так давно в Росії оновили дизайн банкнот, що викликало палкі суперечки в мережі. Вся справа в тому, що на одній з них було зображення окупованого Криму – Пам'ятник затопленим кораблям у Севастополі, а з іншого боку зображений вид на Херсонес Таврійський. Зазначається, що перша партія свіжонадрукованих грошей піде в Москву і на Далекий Схід. В Інтернеті нововведення російських властей жорстоко висміяли, оскільки користувачі вважають, що на даний момент більше уваги повинно приділятися вирішенню дійсно важливих завдань, а не оновленню бпнкнот.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українські банки підготували населенню неприємний сюрприз до новорічних свят.

Як повідомляв портал "Знай.uа": згідно з оновленими правилами НБУ поміняти пошкоджені банкноти стане легше.

ТакожЗнай.uа" писав, що у наступному році в Україні будуть зняті обмеження з пересилання валюти за кордон.