Томос української церкви необхідний для входження в євхаристійне спілкування (можливість спільного служіння літургії) з усіма православними церквами світу.

Про це заявив предстоятель УПЦ Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет в день тезоіменитства, трансляція заходу велася на сторінці патріарха в Facebook, передає "ХВИЛЯ".

Філарет

"Для того, щоб держава, яку нам Бог дав, існувала, треба, щоб у цій державі була одна православна церква. Чому ми так боремося, докладаємо стільки зусиль, терпимо, — тому що хочемо створити в Україні єдину помісну православну церкву. Противники наші добре знають, що це веде до перемоги, тому зосередили всі сили в усьому світі, щоб не допустити об'єднання українського православ'я". Філарет

Філарет зазначив, що, той, хто працює на роз'єднання українського православ'я — "той служить ворогові і, насамперед, дияволу".

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Філарет

"Ми повинні робити все, щоб об'єднатися з усіма православними церквами в Україні, і ми це робимо, і прийшли до того, що всі три церкви, не всі архієреї, але від усіх трьох церков Вселенський патріарх отримав звернення про надання нам томосу про автокефалію української церкви". Філарет

"Навіщо нам потрібен цей томос? Хіба ми без нього не можемо? Можемо, і ми живемо, але ми хочемо увійти до єднання з усіма православними церквами, щоб ми молилися і з греками, і з болгарами, з усіма, і з росіянами, з усіма православними світу. Заради цього ми хочемо мати цей томос. Ми сподіваємося, що ми його отримаємо". Філарет

Філарет

Нагадаємо, московські попи, а точніше – УПЦ МП, які все ніяк не можуть змиритися з наданням Україні Томосу про автокефалію, анонсували акцію протесту.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що у Київ прибув представник Вселенського патріарха митрополит Гальський Еммануїл, який підготує Об'єднавчий собор.

Як повідомляв портал "Знай.uа", глава УПЦ Київського патріархату раптово заявив, що його архієреї з різних причин можуть відмовитися від прийняття вимог Вселенського Патріархату.