Міжнародний день чаю

Щороку 15 грудня в країнах, які є провідними світовими виробниками чаю, відзначається цей день. Мета дня - привернути увагу пересічних громадян і уряду до проблем продажу чаю, тому, як пов'язані між собою продаж з положенням працівників на чайних виробництвах, а також положенням невеликих виробників. І звичайно ж намагаються популяризувати цей напій

Рішення відзначати Міжнародний день чаю саме 15 грудня було прийнято після неодноразового обговорення в багатьох міжнародних організаціях і профспілках протягом Всесвітнього громадського форуму, про що ходив в 2004 році в Мумбаї і в 2005 році в Порті Аллегре. В цей же день оприлюднили Світову Декларацію Прав працівників чайної індустрії. Звичайно ж в основному цей день відзначається в країнах, чия економіка пов'язана з чаєм. Тобто це в основному Шрі Ланка Кенія, Індія, Непал, Малайзія, Уганда, Бангладеш, Китай, В'єтнам і Танзанія.

День працівників суду України

Для працівників суду в Україні - це професійне свято, яке відзначають щороку 15 грудня. Свято встановили за Указом Президента 8 грудня 2000 року. Так як дуже важлива роль судів для забезпечення захисту свобод і право громадянина і людини.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Православні свята:

  • Преподобного Афанасія, затворника Печерського.
  • Пророка Авакума.
  • Різдвяний піст.

Народне свято День Авакума

У цей день відзначається пам'ять пророка Авакума - восьмого із дванадцяти малих пророків. На Русі у святого просили міцний сон для дітей і відігнати нічниць від хати. Люди читали замови і проводили різні обряди, щоб дітей не мучило безсоння. Ще каталися на саморобних санчатах з двох дощок, политих водою, і заморожених. І звичайно ж спостерігали за природними прикметами, щоб дізнатися погоду і багатство врожаю в наступному році.

Іменини

Олексій, Андрій, Афанасій, Борис, Віра, Володимир, Дмитро, Іван, Кирило, Костянтин, Кузьма, Маргарита, Марія, Матвій, Матрона, Мірра, Мойсей, Микола, Павло, Сергій, Степан, Тамара, Федір

Раніше Знай.ua повідомляв, що поліція Техасу в США заарештувала 31-річного чоловіка, який розповів дітям, що Санта-Клауса не існує.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Як повідомляв портал Знай.ua, киянам розповіли, коли офіційно відкриються ялинкові ярмарки і чому не варто купувати новорічні дерева раніше.