Близько 192 делегатів від трьох конфесій візьмуть участь в Об'єднавчому Соборі нової української православної церкви.

Цю інформацію повідомляє РБК-Україна, посилаючись на джерело, що бере участь у процесі об'єднання.

Так УПЦ Київського Патріархату буде представлено 126 делегатами: 42 архієрея привезуть з собою по одному священику і мирянину.

УАПЦ підтвердила участь 12 єпископів. З двома запрошеними від кожного ієрарха кількість представників цієї конфесій складе 36 делегатів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК
Показати ще

УПЦ Московського Патріархату має прибути на помісний Собор у складі 30 осіб: 10 єпископів і по два супроводжуючих.

Відомо, що голосування за предстоятеля Об'єднаної української православної церкви буде проходити таємно в два тури.

Перший тур - рейтингове голосування. У другий тур вийдуть троє претендентів, які набрали найбільшу кількість голосів. Один з них очолить нову церкву.

Президент України Петро Порошенко і голова Верховної Ради Андрій Парубій візьмуть участь у Соборі в якості почесних гостей.

Нагадаємо, у мережі з'явилися епічні фото з мітингу віруючих Української Православної Церкви Московського патріархату (УПЦ МП). У п'ятницю, 14 листопада, парафіяни УПЦ МП зібралися під будівлею Верховної Ради, щоб вимагати від уряду не втручатися в церковні справи – таким чином, вони також протестують проти отримання Україною Томосу про автокефалію.

Нагадаємо, з позиції віруючих УПЦ МП, те, що відбувається – "церковний розкол". Що цікаво, на кадрах, приклонивши коліна, моляться не найситіші священнослужителі, а звичайні люди, в більшості своїй – літні. Чи Не означає це, що УПЦ МП намагається гребти руками жар парафіян?