Абоненти українських мобільних операторів зможуть скоро скористатися послугою з перенесення номерів теефону з одного на інший оператор.

Про початок переходу заявили у компанії "Київстар". Оператор готовий до роботи послуги. Однак корисутвачів попереджають, що послуга буде лоступна лише після належної реєстрації.

Також представники мобільного оператора додали, що послуга буде достпною у травні 2019 року.

мобільний зв'язок

"З 1 травня 2019 року в мережі Київстар стане доступною послуга перенесення мобільних номерів (MNP). Зверніть увагу, що послуга MNP надається абонентам, які відповідним чином зареєструються у свого телеком-оператора", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як відомо, з 13 грудня діє новий Порядок реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору в письмовій формі, затверджений рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, від 28 листопада 2017 року №607.


Під час громадського обговорення проекту цього рішення в НКРЗІ заявляли, що зміни необхідні для запровадження послуги з дистанційної реєстрації абонентів. Також у НКРЗІ стверджували, що згідно з Додатком XVII-3 до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом (Правила, що застосовуються до телекомунікаційних послуг) Україна зобов’язалась забезпечити повагу інтересів та прав користувачів, зокрема, шляхом введення права перенесення номера.

Крім того, відповідно до прийнятого рішення, ця послуга повинна бути зрозумілою та надійною для користувачів, а також відбуватися без зайвих юридичних, технічних та практичних перешкод.

Нагадаємо, українці скаржаться на роботу популярного оператора Lifecell. Справа у тому, що абонентам стає все складніше додзвонитися "живому" оператору, натомість доводиться слухати "роботів".

Як повідомляв раніше Знай.ua, користувачі популярного сервісу Google Photos не зможуть розміщувати свої файли у сховищі в безмежній кількості. Компанія вводить обмеження.

Також Знай.ua писав, що популярна соціальна мережа отрмає нове життя.

Дивіться: Перенесення мобільних номерів. Що це таке та які переваги отримають користувачі