За минулу добу, 14 грудня, на території окупованого Донбасу, в зоні Операції об'єднаних сил зафіксовано 10 обстрілів, в результаті яких був поранений один український військовослужбовець.

Цю інформацію повідомили в ранковому зведенні штабу ООС у суботу, 15 грудня.

"Противник продовжує застосування озброєння, заборонене Мінськими угодами…В результаті бойових дій один український військовий був легко поранений". йдеться в повідомленні

Бойовики обстріляли позиції українських військових з мінометів калібру 82 мм недалеко від населеного пункту хутір Вільний, що на Попаснянському напрямку і в районі населеного пункту Світлодарськ.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім того, незаконні збройні формування вели обстріл з БМП-2, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї неподалік населених пунктів Мар'їнка, Піски, Старогнатовка, Первомайське - на Донецькому напрямку і позицій українських військових в районі населених пунктів Чермалик, Гнутово і Водяне на Маріупольському напрямку.

"Протягом поточної доби ворог не відкривав вогонь по позиціях українських військових". штаб ООС

Нагадаємо, що в п'ятницю, 14 грудня, на території окупованого Донбасса, проросійські бойовики привели всі свої військові частини в повну бойову готовність. Всі незаконні підрозділу нібито отримали нове озброєння і техніку.

У повідомленні йдеться, що так званий "заступник командувача оперативного командування" окупованих районів Донецької області заявив, що це нібито пов'язано з "загрозою наступальних дій з боку Збройних сил України".

Як повідомляв "Знай.uа", російський президент Володимир Путін боїться падіння рейтингів і зміни власного режиму за підтримку в РФ західних цінностей, тому намагається дискредитувати і підірвати демократію в країнах Заходу.

Також "Знай.uа" писав, що столична влада планує демонтувати пам'ятник відомому російському полководцю А. В. Суворову.