США вітали проведення в Україні Об'єднавчого собору церков, результатом якого стало створення незалежної помісної Православної церкви України.

З такою заявою виступило посольство США, передає Хвиля

Епіфаній
Епіфаній

15 грудня в Києві оголосили про створення помісної церкви. Її предстоятелем став колишній керуючий справами Київської патріархії, один наймолодших єпископів УПЦ КП.

«Ми вітаємо митрополита Єпіфанія з обранням на пост предстоятеля нової церкви», - заявили в посольстві США.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

«Ми підтримуємо можливість для всіх українців самостійно вибирати, як сповідувати свою релігію. Толерантність і стриманість є ключовими для мирного перехідного періоду, щоб люди різної релігійної приналежності могли жити разом у процвітанні», — повідомляє посольство.

Нагадаємо, що після об'єднавчого собору церков і обрання предстоятеля Єдиної церкви відбудеться вручення Україні Томосу про автокефалію. Церемонія буде проводитися Вселенським патріархатом 6 січня 2019 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що предстоятель нової Української православної церкви митрополит Епіфаній – особистість дуже цікава. Що відомо про нього крім того, що він є висуванцем УПЦ Київського Патріархату і незабаром (а саме 6 січня) отримає з рук патріарха Варфоломія довгоочікуваний Томос? Представляємо 10 фактів про новообраному главі нашої автокефальної церкви, яких ви точно не знали.

Як повідомляв портал "Знай.uа" російська православна церква відреагувала на Об'єднавчий собор, який відбувся в суботу, 15 грудня. РПЦ вважає його "канонічно нікчемним". Про це заявив заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрей Микола Балашов.

"Знай.uа" писав, що Томос про автокефалію української церкви вже готові вручити на Фанарі, заявив учасниками собору президент Петро Порошенко. "Держава зробила все, що могла. (...) Вам належить затвердити статут, вам належить вибрати предстоятеля. (...) Все залежить від вашої здатності домовитися, від вашої здатності почути один одного", - сказав учасникам собору Петро Порошенко.