В Україні будет підвищений пенсійний вік. У більшості країн він росте разом з тривалістю життя.

Про це в інтерв'ю заявив Олексій Случинський, старший економіст Світового банку.

«Це дозволяє людям перебудуватися і пристосуватися до нових правил. Україна поки вирішила це питання креативно і, на мій погляд, конструктивно. Проте це питання ще належить вирішувати в майбутньому», — сказав він. Підвищення пенсійного віку стане технічним моментом, заявив представник Світового банку.

Економіст зазначив, що деякі країни поки не піднімають пенсійний вік, але приймають рішення, що зроблять це, наприклад, через п'ять років. «Ми знаходимося в перехідному періоді підвищення необхідного страхового стажу та віку виходу на пенсію, тому, щоб накладати на це підвищення пенсійного віку, потрібно все продумати», — підкреслив Случинський.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В Україні вимоги щодо мінімального стажу щорічно збільшуватимуться на 12 місяців, а до 2019-го по 2028-го він зросте до 35 років. Пропорційно зростатиме і кількість тих, хто не зможе своєчасно вийти на пенсію. Через 10 років тільки 55% 60-річних зможуть вийти на заслужений відпочинок. Якщо вони не виконають вимоги щодо стажу (15 років для пенсії у 65 років, від 16 до 25 років — у 63 роки і 26 років — в 60 років), то пенсію не отримають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад півмільйона українців отримають збільшені пенсії з Нового року. Іншим зроблять перерахунок у березні 2019. За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, в першу чергу пенсії колишнім військовослужбовцям збільшать.

Як повідомляв портал "Знай.иа", з осені Мінсоцполітики відкрило безкоштовну гарячу лінію, куди громадяни можуть звернутися і вирішити свої питання. Набравши номер, кожен може дізнатися необхідну інформацію або, наприклад, повідомити, хто отримує пільги від держави незаконно.

"Знай.иа" писав, що "Якщо у нас не буде змінюватися влада, то через кілька років мільйони людей поїдуть і залишаться тільки пенсіонери, і не буде у нас шансів на те, щоб підняти країну", - сказав Анатолій Гриценко.