В Запорізькій області планують збільшити райони, з двадцяти існуючих можуть залишити всього п'ять.

Про це повідомляє "Районка".

В рамках проведення децентралізації, в Запорізькій області хочуть укрупнити райони. Про це губернатор області Костянтин Бриль повідомив на зустрічі з активом в Токмаку.

За його словами, нові райони сформують на базі кордонів ОТГ. Планується розподілити райони згідно п'яти госпітальних округів, створених на території.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Зокрема, об'єднанню в госпітальні округи підлягають такі райони:

Таким чином, з сьогоднішніх 20 районів залишається п'ять. Крім того, зараз створено робочу групу, яка розгляне можливість створення ще одного району-округу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Запоріжжі школярі підірвали петардами двох бездомних цуценят. Волонтери просять про допомогу. Інцидент стався у дворі багатоповерхівки, що розташована на Центральному бульвару. Для розваги підлітки кидали у цуценят петарди. Зоозахисниця Валерія Зацная повідомляє, що після події зникли двоє цуценят. Залишився тільки один - дуже наляканий. Зараз активісти шукають для нього новий будинок.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Запорізькій області на дорозі до Азовського моря з'явилися блокпости з озброєними поліцейськими, які перевіряють всіх автомобілістів. З 7 грудня буде офіційно заборонено вести полювання на час воєнного стану. Для того, щоб шахраї не заподіяли шкоди громадянам, запорізькі правоохоронці планують тимчасово заборонити цивільним носити військову форму.
Також "Знай.ua" писав, що співробітники прокуратури виявили працівника поліції, який виявився наркодилером. Його знайшли в наркопритоні, який організували колишні поліцейські в Заводському районі міста Запоріжжя. Працівник Заводського відділення поліції Запоріжжя зберігав та збував заборонений товар. Він також вживав наркотичні речовини та організував притон для наркозалежних. Під час обшуку притону правоохоронці також виявили в стані наркотичного сп'яніння виявили 32-річного діючого працівника ізолятору тимчасового тримання міста, військовослужбовця ЗСУ та цивільну особу.