Російські бойовики на Донбасі продовжують обстрілювати позиції українських військових - зафіксовано 9 обстрілів позицій Операції об'єднаних військ (ООС). У результаті один український боєць загинув, ще один отримав бойове поранення.

Цю інформацію повідомили в прес-центрі Штабу Операції об'єднаних сил.

Тут уточнюють, що військовослужбовець став жертвою ворожого снайпера.

У районі населених пунктів Водяне і Гнутово зафіксовано застосування заборонених мінометів калібру 120 мм і 82 мм.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Крім того, у районі Станиці Луганської (Луганський напрямок), а також в районі Водяного і Чермалика (Маріупольське напрямок) били ворожі гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецька зброя.

Нагадаємо, протягом 2018 року українські військові завдали проросійським бойовикам на Донбасі значних втрат. У ворога знову втрати - цього разу загинули три бойовика. Всі вони загинули різними способами.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook офіцер Збройних сил Анатолій Штефан з позивним "Штірліц". Так, 8 грудня загинув В'ячеслав Лемешко. Згідно бази "миротворця", він був начальником рятувально-водолазної станції Лутугинського т. зв. "МНС ЛНВ".

"Пірнув в ополонку за раками в Краснянському водосховище і досі не винирнув" - написав Анатолій Штефан.

12 грудня був знищений в районі Трудовська Данило Платонов з позивним "Айвер" з Донецька. Зауважимо, що він також воював в бандформуваннями "Оплот" і "Чебурашка".

Як повідомляв "Знай.uа", у Лаврова натякнули на захоплення частини України. У МЗС Росії заявили про можливу окупації одразу трьох українських міст, де присутні дипломатичні установи.

Також "Знай.uа" писав, що в Україні ввели перший рівень бойової готовності. Керівник Держприкордонслужби заявив під час наради, що кордон країни охороняється в посиленому режимі.