Російський президент Володимир Путін цілком підтримав ідею Дениса Мацуєва, який є одним з найкращих піаністів планети, про те, щоб провести в 2023 Рік музики в Росії. Путін дав вказівку організувати заходи з нагоди 150-річчя з дня народження великого композитора Сергія Рахманінова, повідомляє replyua.net, посилаючись на ТАСС.

Заява від президента прозвучала на засіданні ради з культури і мистецтва. Путін сказав, що потрібно продумати організацію заходів, пов'язаних з ім'ям Рахманінова, оскільки абсолютно точно, що потрібно щось зробити, а що саме, необхідно обміркувати, порадитися. Оскільки запропонований 2023 рік, часу ще достатньо. Російський лідер підкреслив, що потрібно буде добре над усім подумати і відзначити. Мацуєв, у свою чергу, запропонував реанімувати конкурс імені Рахманінова для того, щоб в ньому могли брати участь талановиті піаністи, композитори і диригенти.

Крім того, музикант виступив з проханням про придбання маєтку Сенар, розташованого в Швейцарії, в якому в 1930-ті роки жив Рахманінов, на що Путін відповів, що обговорював зі своїми знайомими можливість здійснення покупки, але безуспішно. Мацуєв сказав, що біля маєтку можна було б в подальшому звести меморіал і президент Росії пообіцяв, що ще повернеться до цього питання.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На тому ж засіданні Путін прийшов в лють від скарги генерального директора Великого Московського державного цирку Едгара Запахущого, якого обурив спільний проект Гуциреева і рітейлера. Запашной переконаний, що це негативно позначиться на розвитку спорту та цирку в Росії, на що Путін пообіцяв розібратися з проектом, в якому бере участь канадська компанія.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що астролог зробив заяву, в якій описав всі страшні плани Путіна.

Як повідомляв портал "Знай.uа": російський лідер не приховує своєї схильності до хлопчиків навіть перед очима громадян, чим викликав бурю негативу в мережі.

ТакожЗнай.uа" писав, що Петро Порошенко зробив гучну заяву, на яку Путіну просто нічого відповісти.