Згідно з опитуванням, лише 1% українців готові змиритися з нетрадиційною орієнтацією свого родича. А переважна більшість українців підтримують ідею прийняття в країні "закону про заборону пропаганди гомосексуалізму".

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного компанією Seetarget 1-6 грудня. Опитування проводилось у всіх областях України, крім Криму, Донецької та Луганської областей.

Дослідження показало, що більшість українців все ж не готові прийняти представника ЛГБТ як близьку людину - друга чи члена сім'ї.

Згідно з даними опитування, 37,1% респондентів готові сприйняти окремого представника ЛГБТ, якщо він буде туристом, трохи менше 33% - якщо він виявиться громадянином України, 14,8% - колегою по роботі, 13,8% - сусідом. Лише 4,1% українців готові змиритися з тим, що представник ЛГБТ виявиться близьким другом, і 1,1% - членом сім'ї.

Крім того, переважна більшість жителів України позитивно ставляться до заборони пропаганди гомосексуалізму.

Так, 70,8% респондентів сказали, що підтримують прийняття "закону про заборону пропаганди гомосексуалізму", 12,5% - поставились до цього негативно, 11,6% відповіли, що їх це взагалі не цікавить, 5,1% не змогли відповісти.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Що ж до одностатевих шлюбів, то в цьому українці ще більше категоричні – проти легалізації в Україні одностатевих шлюбів виступили 85,3%. І лише 7,3% українців ставляться до узаконення одностатевих шлюбів позитивно, а решта 7,4% взагалі нічого не думають із цього приводу.

На питання, "чи мають право гомосексуальні громадяни виховувати і / або всиновлювати дітей" 67,6% респондентів відповіли "ні, ні в якому разі", 4,3% опитаних вважають, що вони "повинні мати таке право", 18,1 % - що повинні бути винятки (індивідуальний розгляд), 9,5% не змогли відповісти.

Нагадаємо, більшість українців допускають можливість обмеження прав вразливих груп суспільства - таких, як наркозалежні, колишні засуджені, люди "з непопулярними політичними поглядами".

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві зняли зворушливий ролик про ЛГБТ-дітей та їхніх батьків.

Також Знай.uа писав, відомий трансгендер розповів неймовірну історію третього перевтілення.