Протягом цього тижня на території країни протримається мінусова температура. Так, у вівторок, 18 грудня, в західних областях синоптики прогнозують сніг, а в середу, 19 грудня, сніг з дощем очікується на півдні України. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

У вівторок, 18 грудня, на заході України синоптики прогнозують невеликий сніг. Вдень очікують -2…-8 градусів, а вночі -4…-11. В центральних, північних, південних та східних областях очікується мінлива хмарність. У центрі та на півночі України температура -5…-9 вдень і -10…-14 градусів уночі. На сході і півдні України вдень очікують 0…-5 градусів, вночі -2…-9.

У Києві у вівторок буде мінлива хмарність, опадів не передбачається. Температура вдень -7…-9, вночі -10…-12 градусів.

У середу, 19 грудня, у всіх регіонах країни, крім деяких південних і східних, очікується мінлива хмарність без опадів. На заході і півночі України очікується вдень -1…-7 градусів, а вночі -5…-13. В центрі, на півдні та сході очікують -1…-5 градусів, вдень -4…-11 градусів вночі. У Херсонській, Запорізькій областях та в Криму очікується сніг з дощем.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У столиці 19 грудня буде мінлива хмарність, опадів не очікується. Температура вдень -7…-9, вночі -10…-12 градусів.

У четвер, 20 грудня, майже скрізь прогнозується мінлива хмарність без опадів. У центральній, західній та північній частинах України вдень синоптики очікують -5…-9 градусів, вночі -7…-13. На півдні та сході вдень очікують -3…1 градус, вночі -3…-8.

У Києві в четвер буде мінлива хмарність, без істотних опадів. Температура вдень -6…-8 градусів, вночі -11…-13.

У п'ятницю, 21 грудня, синоптики прогнозують хмарність без опадів майже по всій території України. У центральній, південній і східній частинах країни вдень стовпчики термометрів будуть на рівні -4…1 градус, вночі в центрі і на сході -6…-8, на півдні -1…-3 градуси. На заході і півночі України, вдень температура знизиться до -2…-6, вночі -6…-8.

У Києві в останній день робочого тижня буде хмарно, без опадів. Температура вдень -4…-6 градусів, вночі -7…-9 градусів.

Крім того, є ймовірність, що морози скують Україну на цілий тиждень, включаючи вихідні дні. Про це повідомила відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Сніг гарний у грудні був? Був! Морози взимку доречні? Ще й як! Тому найближчими днями у більшості областей України...

Geplaatst door Наталка Діденко op Maandag 17 december 2018

Нагадаємо, що на Драгобраті в Карпатах висота снігового покриву становить 54 см станом на ранок 17 грудня. В долині Пожежевська температура повітря становила -0,4 градуси морозу, а висота сніжного покриву 29-47 см. До речі, саме тут розташована найвисокогірніша українська метеостанція.

Як повідомляв портал Знай.uа, у районі долини Крачуняска Рахівського району під час катання на лижах заблукали чоловік і жінка. Обидва зниклих - з Києва. З метою допомогти туристам у гори вирушили рятувальники Ясінянського гірського пошуково-рятувального відділення.

Також портал Знай.uа писав, що до Дня святого Миколая в більшості областей встановиться зимова погода з невеликими і помірними морозами. У той же час до 19 грудня у Києві не передбачається снігопадів.