Кабінет Міністрів затвердив тарифи Національної служби здоров'я для медичних установ первинної медицини на 2019 рік.

Цю інформацію повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, передає "ХВИЛЯ".

Стало відомо, що базовий тариф на оплату послуг первинної медичної допомоги на 2019 складе 370 гривень в рік на людину, також будуть застосовуватися вікові коефіцієнти.

З початку 2019 року у сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів буде можливість набрати більше пацієнтів.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Якщо кількість пацієнтів за деклараціями у лікаря первинної медичної допомоги перевищує рекомендований ліміт до 10%, обслуговування цих пацієнтів буде сплачено за тарифом 370 гривень/рік на людину, без застосування вікових коефіцієнтів.

Якщо ж кількість декларацій буде перевищувати оптимальне більш ніж на 10%, то вони будуть оплачені за тарифом 370 грн/рік на людину з застосуванням понижуючих коефіцієнтів, без застосування вікових коефіцієнтів від 110% + 1 декларація до 120% — коефіцієнт 0,8, від 120% + 1 декларація до 130% — коефіцієнт 0,6, 130% + 1 декларація до 140% — коефіцієнт 0,4, від 140% + 1 декларація до 150% — коефіцієнт 0,2, від 150% + 1 декларація і всі наступні — коефіцієнт 0.

В повідомленні говориться, що розташовані у гірській місцевості Медустанови будуть отримувати оплати від Нацслужби за тарифом з застосуванням додаткового коефіцієнта — 1,25, на рівні 2018 року. У деклараціях понад ліміта гірський коефіцієнт буде застосовуватися також.

Медустанови будуть отримувати оплати за договором з Національною службою здоров'я за пацієнтів, які не підписали декларації і проживають на території обслуговування медичного закладу до 1 липня 2019 за тарифом 120 грн / рік на людину.

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я дорослим українцям порадили робити щеплення проти грипу та вірусу папіломи людини.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Супрун вирішила, що телефон допоможе боротися з ВІЛ.

Також "Знай.uа" писав, що Супрун закликає українців вкриватись ковдрою і хусткою під час війни, як це допоможе, вона сама не знає.