З українських водопровідних кранів тече неякісна вода. У ній можна виявити цинк, алюміній, марганець, залізо, а також багато інших досить небезпечні домішки.

До цього висновку вдалося прийти фахівцям з Інституту колоїдної хімії та хімії води. Саме в такому інституті проводяться аналізи води, взяті з різних точок країни.

У повітрі, у воді, в домашньому пилу: екологи виявили нову небезпечну речовину. Хімікат є практично всюди.

За словами експертів, вони знаходять в нашій воді досить багато хвороботворних бактерій, які розмножуються в трубопроводі, а також небезпечних домішок.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Співробітники компаній, які займаються інвентаризацією водопровідних мереж кажуть, що досить часто труба, по якій протікає вода в крани наших квартир, більше схожа на каналізаційну.

Вчені запевняють, що вживати воду, яку кип'ятили більше одного разу небезпечно для здоров'я.

«Якщо їх не замінити планово, то цей процес буде проходити регулярно. І природно, всі мережі потрібно проаналізувати, спланувати їх реконструкцію і перебудувати», - каже співвласник інжинірингової компанії.

В даний час в Україні близько 70 тисяч кілометрів водопровідних труб, які потребують повної реконструкції. Це відстань дорівнює шістьом діаметрам Землі. Але, для того, щоб провести їх реконструкцію потрібно сума, рівна восьми мільярдів доларів США.

Нагадаємо, раніше з води примудрилися отримати дві різні рідини. Нові результати говорять про те, що вода при кімнатній температурі не може визначитися, якою із двох форм їй бути - високої або низької щільності, що призводить до локальних коливань між двома фазами.

Як повідомляв портал "Знай.ua" сотрудиники університету ім.Бен-Гуріона створили енергоефективні фільтри, що дозволяють в перспективі вирішити проблему глобальної нестачі прісної води.

Також "Знай.uа" писав, про лимонну воду: чи можна вважати її ранковим напоєм. Міфи і правда про лимонну воду.