Ніхто не забутий, ніщо не забуте. Так, глава скасованого Київського патріархату Філарет заявив, що залишається керувати Православною церквою України (ПЦУ). Відомо, що Філарет керуватиме новою структурою спільно з новим предстоятелем митрополитом Єпіфанієм до тих пір, поки вона буде митрополією.

Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет
Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет

Зі слів Філарета стає ясно, що начебто він наділяє його роллю, у якості якій він повинен представити нову церкву на міжнародній арені. Про це стало відомо завдяки нещодавньому інтерв'ю Філарета для українських журналістів.

Епіфаній
Епіфаній

Внутрішні питання управління залишаться в руках Філарета. Але і то, за його прогнозом ситуація зміниться, як тільки ПЦУ отримає статус патріархату і ось тоді Філарет займеться і зовнішньою, і внутрішньою політикою.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Варто нагадати, що днями стало відомо про те, що 90-річчя почесного патріарха Православної церкви України Філарета, яке він святкуватиме 23 січня, в 2019 році в Україні відзначать на державному рівні. Про це повідомляється у проекті постанови № 9234 "Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2019 році", йдеться на офіційному сайті уряду. В цілому у додатку до документа зазначено 135 пам'ятних дат.

У проекті постанови на 2019 будуть відзначатися 100 років з дня проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, 1000 років від початку правління князя Київської Русі Ярослава Мудрого, а також 200 років з дня прем'єри п'єси Івана Котляревського "Наталка Полтавка".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новообраний предстоятель Об'єднаної української автокефальної церкви митрополит Епіфаній (Думенко) провів телефонну розмову з держсекретарем США Майклом Помпео. Суть розмови коротко переказав заступник голови Держдепу США Роберт Палладіно. США заявили, що підтримують український суверенітет і свободу віросповідання в нашій країні.

Помпео закликав поважати "можливість всіх українців сповідувати (релігію, - ред.) за власним вибором".

Нагадаємо, Папа Римський визнав нову незалежну українську церкву.

Як повідомляв Знай.uа українцям дадуть ще один вихідний в грудні: відпрацьовувати не потрібно.

Знай.uа писав, Патріарху Філарету знайшли нову роботу: готуйся до інавгурації.