Хороша новина для ледачих автомобілістів, і погана – для тих, хто цінує свою безпеку і сумлінно дотримується всіх правил користування автомобілем. Штрафи за непристебнутий ремінь безпеки підвищені не будуть.

Так, у вівторок, 18 грудня, відбулося засідання Верховної Ради України, на якому абсолютна більшість парламентаріїв відхилила відповідний законопроект. Ним передбачалося збільшення штрафів за порушення правил використання ременів безпеки майже в 17 разів - з 51 гривні до 850 гривень.

Законопроект про внесення змін до ст. 121 Кодексу про адміністративні правопорушення, що стосуються зниження смертності і травматизму на дорогах країни за рахунок збільшення рівня використання ременів безпеки і автошлемив підтримали 185 народних депутатів при мінімально необхідних 226 голосах, пише Інтерфакс Україна.

Голова Парламенту Андрій Парубій кілька разів ставив на голосування питання про повернення до розгляду документа, проте достатньої підтримки в залі не було.

Законопроектом пропонувалося збільшити штрафи з 3 до 50 неоподатковуваних мінімумів за вказані правопорушення.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, в першому читанні відповідний законопроект підтримали 240 нардепів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Рада прийняла закон про буллінг: що відомо, на кого поширюється, хто відповість за цькування.
Також ми писали, що українцям заборонили носити військову форму: новий закон на межі з божевіллям.

Згідно з новим законопроектом Верховної Ради України за незаконне носіння військової форми зі знаками розрізнення військовослужбовців Збройних сил України відтепер штрафуватимуть.

Так, українців попередили, що за носіння військової форми вони можуть влетіти на суму від 150 до 200 неоподатковуваних мінімумів податків громадян (від 2 тис. 550 до 3 400 тис. грн) з конфіскацією.

При повторному порушенні передбачається штраф до 6 тис. 800 грн або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин.

Також наш портал повідомляв про тонкощі аліментів-2019. Виплати змінять, боржників жорстоко покарають. Більшість українців, які розлучилися і не беруть участь у вихованні дітей, обурені законом від 2017року про аліменти. Чиновники пропонують не зупинятися на досягнутому і збільшити обов'язкові виплаты на дітей в 2019 році.

Аліментами, згідно чинного законодавства, називаються кошти, які виплачуються дитини одним з батьків.