У четвер, 20 грудня, на території України збережеться морозна погода, проте опадів не передбачається. Про це повідомили в українському Гідрометцентрі.

Так, на заході країни в четвер температура буде на рівні 7-9 градусів морозу вночі і 2-4 вдень. У центральних і північних областях від 6 до 9 градусів нижче нуля вночі і 2-4 вдень.

При цьому на сході України 20 грудня стане трохи тепліше. Там вночі стовпчик термометра коливатиметься від 2 до 4 градусів морозу у Донецькій, Луганській і Запорізькій областях та від 4 до 6 в Дніпропетровській та Харківській. Вдень температура в регіоні від 1 до 3 градусів морозу. На Запоріжжі буде підніматися до нуля.

На півдні країни в четвер синоптики обіцяють 3-5 градусів нижче нуля вночі і до нуля вдень. У Криму і на Херсонщині вдень плюсова температура від 1 до 3 градусів тепла. Вітер переважно східний, 5-10 метрів в секунду, а в Приазов'ї можливі пориви 15-20 метрів в секунду.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У Києві та Київській області без опадів. Проте на дорогах місцями можлива ожеледиця. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 7-9 градусів морозу, вдень 4-6 градусів морозу.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії, в Києві 20 грудня найвища температура вдень була 8,9 градусів тепла у 1982 році, а найнижча була 20,8 градусів морозу вночі в 1994 році.

Народні прикмети про погоду 20 грудня

20 грудня вшановується пам'ять святителя Амвросія. У минулі часи цей день як би підводив риску під свята року, що минає, тому говорили: "Амвросій свята відкинув". Яка погода бувала в цей день, така буде і в січні. Мисливці мали свою прикмету на день Амвросія. Збираючись на полювання, вони спостерігали за собакою: якщо вона починала валятись у снігу, йти на полювання було не варто — заметіль у дорозі застане.

карта Укргідрометцентру на 20 грудня

Раніше повідомлялося, що в п'ятницю, 21 грудня, у більшості регіонах буде хмарно з проясненнями, також дещо потеплішає. В середньому по всій території країни температура вдень від -2 до -4 морозу. Місцями потеплішає до нуля градусів. На півдні України стовпчики термометрів покажуть плюсову температуру.

У свою чергу відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook написала, що в кінці тижня на українців чекає підвищення температури повітря та опади у вигляді снігу.

Нагадаємо, що документ Гідрометцентру про погіршення погоди у Києві від початку був призначений для навчань "Київтеплоенерго". Зараз підприємство проводить внутрішні роботи по встановленню обставин, як цей документ потрапив у відкритий доступ і викликав дезінформацію.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві та Київській області випаде місячна норма снігу. Ускладнення погодних умов на кону через переміщення циклону в бік області.

Також портал Знай.uа писав, що в гірських районах українських Карпат після тривалого снігопаду опади досягли майже 70 см. Рятувальники попередили, що в даний момент ще зберігається вища ступінь лавинної небезпеки.