У вівторок, 18 грудня, по всій території України буде досить холодно, а на дорогах країни очікується ожеледиця.

Про це повідомила відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Температура повітря становитиме вночі -6...-12 градусів, при проясненнях на півночі, сході та в центрі до -12...-14 градусів. Протягом дня також буде холодно, у вівторок очікується не вище -3...-8 градусів. На крайньому півдні та на Закарпатті - від 2 морозу до 2 градусів тепла. Ожеледю ми не любимо, але вона є і буде, як шкідлива рівновага до гарного снігу на деревах", - пише синоптик.

Також Діденко уточнила, що очікується сніг у західних областях, при цьому у більшості регіонах країни - без істотних опадів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

У Києві 18 грудня суттєві опади малоймовірні, вночі -7...-9 градусів, вдень -5...-7 градусів.

Сніг гарний у грудні був? Був! Морози взимку доречні? Ще й як! Тому найближчими днями у більшості областей України...

Geplaatst door Наталка Діденко op Maandag 17 december 2018

Крім того, існує ймовірність, що морози скують Україну на цілий тиждень, включаючи вихідні. У той же час на сайті українського Гідрометцентру кажуть, що у вівторок, 18 грудня, на заході Україні випаде невеликий сніг.

Так, згідно з прогнозом синоптиків, вдень -2…-8 градусів, а вночі -4…-11. В центральних, північних, південних та східних областях очікується мінлива хмарність. У центрі та на півночі України температура -5…-9 вдень і -10…-14 градусів уночі. На сході і півдні України вдень очікується 0…-5 градусів, вночі -2…-9.

При цьому в Укргідрометцентрі відзначили, що в українській столиці в цей день буде мінлива хмарність, а опадів не передбачається. Температура вдень -7…-9, вночі -10…-12 градусів.

Раніше повідомлялося, що до Дня святого Миколая, в більшості областей встановиться зимова погода з невеликими і помірними морозами. У той же час до 19 грудня у Києві не передбачається снігопадів.

Температура повітря буде поступово знижуватися. Нічна температура повітря опуститься до -8 градусів, а вдень прогріється до -1-4 градусів. На дорогах слід бути уважними та обережними через ожеледицю.

Нагадаємо, що на Драгобраті в Карпатах висота снігового покриву становить 54 см станом на ранок 17 грудня. В долині Пожежевська температура повітря становила -0,4 градуси морозу, а висота сніжного покриву 29-47 см. До речі, саме тут розташована найвисокогірніша українська метеостанція.

Як повідомляв портал Знай.uа, у районі долини Крачуняска Рахівського району під час катання на лижах заблукали чоловік та жінка. Обидва зниклих - з Києва. З метою допомогти туристам у гори вирушили рятувальники Ясінянського гірського пошуково-рятувального відділення.

Також портал Знай.uа писав, що в Києві на вулиці Сагайдачного до новорічних свят влада встановила прикраси, які дуже налякали українців. Так, напередодні Нового року прив'язали до стовпів маленькі ялинки, а посеред вулиці встановили дивні і навіть трохи лякаючі інсталяції у вигляді тварин.