У найближчі дні синоптики прогнозують на території України поступове потепління з мокрим снігом та дощами. Про це повідомили в українському Гідрометцентрі.

У четвер, 20 грудня, істотних опадів не очікується. На дорогах, крім півдня, місцями ожеледиця. Вітер східний, 5-10 м/с, в Приазов'ї окремі пориви 15-20 м/с. Температура вночі 6-12°, вдень 1-6° морозу, у південних, Дніпропетровській, Донецькій і Луганській областях вночі 2-7° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла, в Криму вночі близько 0°, вдень 1-5° тепла.

У Києві 20 грудня без опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 7-9 градусів морозу, вдень 4-6 градусів морозу.

У п'ятницю, 21 грудня, прогнозується невеликий сніг, вдень з дощем, місцями налипання мокрого снігу та ожеледь. Вітер південно-західний і південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі - 1-6°, у Чернігівській, Сумській і Харківській областях та в Карпатах 6-12° морозу, вдень в Україні від 3° морозу до 2° тепла, в Криму 2-7° тепла.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

У Києві 21 грудня очікується сніг, вдень з дощем. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 3-5° морозу, вдень близько 0°.

У суботу, 22 грудня, майже на всій території України, крім Криму, прогнозуються сильні опади — сніг, мокрий сніг з переходом у дощ. Вітер південно-західний 3-8 м / с. Денна температура від 0 до 4 ° тепла, вночі — від 1 тепла до 4 морозу.

Аналогічна погодна ситуація очікується і в неділю, 23 грудня. Дощ з мокрим снігом прогнозується майже у всіх областях країни. Вітер південно-західний 3-8 м / с. Денна температура від 0 до 4 ° тепла, вночі — від 1 тепла до 4 морозу.

Народний прогноз погоди в Україні

20 грудня вшановується пам'ять святителя Амвросія. У минулі часи цей день як би підводив риску під свята року, що минає, тому говорили: "Амвросій свята відкинув". Яка погода бувала в цей день, така буде і в січні.

21 грудня вшановується пам'ять преподобного Патапія і святої Анфіси. Анфісу в народі називали Рукодільницею, оскільки дівчата з цього дня приступали до шиття. Якщо у цей день чули грім, готувались до сильних вітрів.

22 грудня відзначається день зачаття матері Пресвятої Богородиці. У народі цей день називався Ганна Зимова. Якщо в цей день променисто і світло, то 31 грудня буде ясно і морозно, а якщо похмуро і на деревах іній — до пасмурного і теплого Нового року.

23 грудня вшановується пам'ять мучеників Міни, Єрмогена і Євграфа. Якщо в цей день іде дощ, то в давнину вважали, що і вся весна буде такою ж дощовою. Подальшу погоду визначали ще і з допомогою лісового гостя — зайця: якщо зайці приходили в сад, то зима обіцяла бути суворою.

Нагадаємо, що документ Гідрометцентру про погіршення погоди у Києві від початку був призначений для навчань "Київтеплоенерго". Зараз підприємство проводить внутрішні роботи по встановленню обставин, як цей документ потрапив у відкритий доступ і викликав дезінформацію.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві та Київській області випаде місячна норма снігу. Ускладнення погодних умов на кону через переміщення циклону в бік області.

Також портал Знай.uа писав, що в гірських районах українських Карпат після тривалого снігопаду опади досягли майже 70 см. Рятувальники попередили, що в даний момент ще зберігається вища ступінь лавинної небезпеки.