Шевченківський районний суд Києва у середу, 19 грудня, звільнив з-під варти 40-річного Тараса Стельмашенко. Він є одним з головних підозрюваних у справі про замах на журналіста Аркадія Бабченко. Передає DW.

Як передає кореспондент, головна військова прокуратура під час засідання зняла з Стельмашенко обвинувачення у підготовці теракту. При цьому він визнав свою провину за незаконне зберігання зброї. Суд призначив йому п'ять років позбавлення волі з випробувальним термінів три роки.

СБУ затримала Стельмашенко 13 червня і під час обшуку в його квартирі було виявлений незареєстрований пістолет. Чоловік потрапив під підозру завдяки телефону Бориса Гермена (ймовірний замовник вбивства Бабченко). На той момент українські правоохоронні органи стверджували, що раніше Стельмашенко разом з двома напарниками їздив в Ростов-на-Дону, де отримав інструктаж з організації терактів в Україні.

Одним з доказів проти Стельмашенка було те, що квиток з Ростова йому купував безпосередньо Борис Герман.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Втім, Борис Герман на судових засіданнях пояснював журналістам, що взагалі не знає Стельмашенка і поняття не має навіщо той їздив у Росію. Захисник Стельмашенка Олег Юрченко теж вказував на те, що у слідства немає достатніх доказів провини підсудного.

Вийшовши на свободу Стельмашенко відмовився пояснювати журналістам мету своєї поїздки до Ростова, він також заперечує свою "дружбу" з Германом і Пивоварником. Прокурор Роман Циб також відмовився коментувати зміну позиції обвинувачення.

Аркадій Бабченко
Аркадій Бабченко

У четвер, 20 грудня, Шевченківський районний суд Києва проведе підготовче засідання по справі В'ячеслава Пивоварника. Він у розшуку і звинувачується у державній зраді і організації теракту.

Нагадаємо, "людина року" Аркадій Бабченко розповів журналістам Time як йому вдалося інсценувати власну смерть.

Раніше Знай.ua повідомляв, російський журналіст Аркадій Бабченко висловив власне бачення політичних баталій в Україні незадовго до президентських виборів, які відбудуться навесні наступного року.

Також Знай.ua писав, Бабченко різко прокоментував приїзд Путіна до Франції.