Білоруським православним віруючим заборонили брати участь у богослужіннях нової Православної української церкви. Про це повідомив офіційний представник православної церкви Білорусі Сергій Лепін у своєму інтерв'ю "Радіо Свобода".

З повідомлення випливає, що білоруська православна церква так само ставиться до православної церкви України, як і Російська православна церква. Лепін заявив, що це певні зовнішні події, які до життя канонічної православної церкви ніякого відношення не мають.

Також представник підкреслив, що керівництво Білоруської православної церкви не направляло привітання Предстоятелю Об'єднаної української православної церкви Епіфанію.

На питання журналістів про підтримання контактів між ПЦУ і БПЦ Лепін висловив крайнє несхвалення і сказав, що контакти будуть звичайними добросусідськими, не більше того. Також він зазначив, що православна церква Білорусі не шукає війни і ворожнечі, вона одна для всіх, але деякі питання все ж зважуються окремо. Сергій продовжив словами, що ні про які літургійні, канонічні відносини не йдеться, що вони неможливі з цією церквою.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Також він розповів про те, що подібне ставлення православної церкви Білорусі не означає, що українська церква сприймається, як "не церква-сестра". Білоруський отець Сергій заявив, що ставлення до них, як до представників іншої конфесії. Таке ж, як до уніатів, католиків або ж будь-яких розкольників.

Єдина помісна церква в Україні утворена 15 грудня на Об'єднавчому соборі. УПЦ МП майже повністю проігнорувала захід, за винятком двох митрополитів. За цей вчинок московська церква позбавила їх сану, а українську церкву, в свою чергу, назвала розкольницькою.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що священнослужителі УПЦ МП відмовляються від ряси московських попів і переходять на службу в помісну церкву.

Як повідомляв портал "Знай.uа": глава РПЦ ніяк не може заспокоїтися і вважає, що українська церква – це шлях до погибелі і в духовне нікуди.

ТакожЗнай.uа" писав, що 90-річчя почесного патріарха української Православної церкви планують відзначити на державному рівні.