Український Томос, який буде офіційно отримано новообраним предстоятелем Української автокефальної церкви митрополитом Єпіфаній, довів до істерики главу РПЦ, патріарха кирила Гундяєва. Той зробив заяву, яку опублікував на офіційному сайті російської церкви. Само собою, що Гундяєв почав називати Томос – трагедією, а Єпіфанія – розкольником. Нічого нового, словом, але не поділитися цією реакцією з вами, дорогі читачі, наш портал не міг.

"Ми є свідками беззаконного втручання у внутрішнє життя Української Православної Церкви, грубого антиканонического вторгнення в її межі, поглиблення церковного розділення в православний народ, ще більшого розколу в українському Православ'ї ", - уточнив глава РПЦ.

"Це (собор - ред.) Збори лише підтвердило факт відкритого втручання держави у церковне життя. Так, Президент Петро Порошенко не тільки був присутній на цьому" соборі ", але і сидів у його президії, особисто спостерігаючи за ходом зібрання", - написав Кирило.

Також Кирило прокоментував обрання нового голови Православної Церкви України, якого вважає розкольником.

"Ним став розкольницький" ієрарх "самопроголошеного" Київського Патріархату "С. П. Думенко, всі свої псевдохиротонии і навіть" чернечий постриг з ім'ям Епіфаній отримав від рук изверженного сану і відданого анафемі Філарета Денисенка", - написав він.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Кирило заявив, що Томос – це трагедія в православному світі, і що тепер Константинополь буде роздавати Томоси кому попало.

"Переконаний, що в Україні в наші дні можна знайти не конфлікт інтересів Московського і Константинопольського патріархатів, як деякі намагаються це представити, а щось значно більш небезпечне: глибокі розбіжності Предстоятеля та ієрархів Пресвятої Константинопольської Церкви з православної канонічної традиції. Настає час, коли подальше мовчання вже неможливо, бо те, що відбувається на наших очах, - виклик всьому православному світу. Немає сумнівів, що український сценарій в майбутньому може бути реалізований стосовно будь-якої іншої Помісної Церкви ", - повідомив він.

Російський патріарх закликає "не визнавати нову псевдоцерковную структуру і не вступати з нею в спілкування".

Нагадаємо, УПЦ МП змусили змінити назву: все стане очевидним.

Як повідомляв портал "Знай.uа": митрополити один за іншим збігають з УПЦ МП і переходять в помісну церкву.

Також Знай.uа" писав, що глава Російської православної церкви не може прийти в себе після створення ЄПЦУ.