До кінця поточного тижня, з 21 по 23 грудня, синоптики прогнозують погіршення погодних умов і сильні пориви вітру.

Так, за даними Укргідрометцентру, в п'ятницю випаде невеликі, а в суботу – помірні опади у вигляді снігу, вдень з дощем, місцями спостерігатиметься налипання мокрого снігу, ожеледь. Без опадів буде лише на півдні країни. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний і південний, 5-10 м/с, у західних областях місцями пориви 15-20 м/с, у високогір'ї Карпат до 25 м/с, завірюха.

погода, сніг, зима
погода, сніг, зима

Завтра, 21 грудня температура вночі становитиме 1-6° в Карпатах, на півночі Лівобережжя 7-12° морозу; вдень в Україні від 3° морозу до 2° тепла, 22 грудня у південній частині та місцями на Прикарпатті 2-7° тепла.

У неділю, 23 грудня, синоптики очікують мокрий сніг, вдень з дощем. Стовпчики термометра вночі і вдень покажуть від 3° морозу до 3° тепла, на заході та півдні країни вдень місцями температура підніметься до 4-6° тепла.

мокрий сніг
мокрий сніг

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, головне на Новий рік це атмосфера, а ніщо її не створює краще, ніж засніжені вулиці, сніговики і ошатна ялинка в "білій шубі". Українцям пощастило, все вищезазначене, варто очікувати на найголовніше свято. Як повідомили в Укргідрометцентрі, українців на Новий рік чекає справжня зимова погода - мороз і сніг.

Слова українського гідрометцентру підтверджує і народний синоптик Леонід Горбань.

За його словами, в грудні буде порівняно тепла погода, проте за 3 дні до Нового року в Україну прийдуть сніг та мороз. Також він зазначив, що сніг пролежить на всі свята, так як нічні морози протримаються на рівні -3-6 градусів за Цельсієм.

У грудні температура буде коливатися від 5 градусів тепла до великих заморозків. І тільки 28-31 числа повернеться мороз до 6 градусів.

Синоптик пояснив, що в цілому взимку Україні загрожують “погодні гойдалки”. З 3 до 15 січня очікується відлига, впевнений синоптик.

Нагадаємо, скільки українцям дадуть відпочити в січні і грудні.

Як повідомляв портал "Знай.uа" продаж традиційних новорічних ялинок відкрита на Святошинському лісопарковому господарстві. Як купити новорічну ялинку з розумом.

"Знай.uа" писав, за скільки можна зняти квартиру в туристичних містах України на Новий рік.