Нова угода України з Міжнародним валютним фондом призвела до справжньої ейфорії на валютному ринку. На найближчому тижні очікується зниження курсу долара до гривні.

Про це пише видання "Хвиля" посилаючись на коментар старшого аналітика Альпарі Вадима Іосуба.

"Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 27,4 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 27,4 / 27,7 грн", - сказав він.

Як зазначив аналітик, нова угода з МВФ на 14 місяців на загальну суму 3,9 млрд доларів, з яких 1,4 млрд доларів має бути виділено "негайно", привело валютний ринок в стан ейфорії. Ринок заполонила валютна виручка експортерів, які діють за принципом "продай валюту сьогодні, бо завтра продаси дешевше".

"Подібні настрої на ринку можуть зберегтися і на наступному тижні", - вважає аналітик Альпарі.


На минулому тижні, з минулого четверга, долар знизився до гривні на всіх сегментах валютного ринку на 0,3-0,7%. Так, з минулого четверга офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 27,81 грн до 27,72 грн (-0,3%). Попит / пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "Укрділінг", за цей же час знизилися з 27,74 / 27,78 до 27,55 / 27,58 (-0,7%). Середні курси купівлі / продажу готівкового долара в банках знизилися за тиждень з 27,80 / 28,04 до 27,62 / 27,85 (-0,7%). При цьому спред між середньою продажем і середньої покупкою зберігся на рівні 0,9%.

Курс долара на міжбанку в продажу за станом на 13:30 20 грудня 2018 року по порівнянні із закриттям попередньої сесії знизився на 8 копійок до 27,58 грн / долар.

Нагадаємо, 18 грудня МВФ схвалив нову програму stand-by для України. За умовами програми, перший транш обсягом 1,4 млрд доларів повинен надійти до 25 грудня. Рішення про подальші транші буде прийматися в травні і в листопаді 2019 року під час перегляду успіхів України у виконанні умов меморандуму.

Як повідомляв портал Знай.ua, Міжнародний валютний фонд спрогнозував значне зростання реального ВВП України протягом наступних двох років.

Також Знай.ua писав, з лютого 2019 року українці зможуть перераховувати валюту зі своїх карткових рахунків за кордон без обмежень.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще