Зростання валового внутрішнього продукту України в липні-вересні 2018 року склало 2,8% в річному вираженні у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє видання "Хвиля" з посиланням на дані Держстату.

Зазначається, що у порівнянні з попереднім кварталом економіка виросла ще на 0,4% (з урахуванням сезонного фактора).

За оцінками експертів, економіка України зросте до кінця поточного року на 3,1%, за підсумками 2019 року - на 3%. Такі цифри Мінекономрозвитку опублікувало в черговому випуску "Україна: перспективи розвитку. Консенсус-прогноз"(грудень 2018).

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд спрогнозував значне зростання реального ВВП України протягом наступних двох років.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За інформацією Фонду, економіка України може зрости з нинішніх 3,447% до 4,433% у 2020 році.

Відзначається, що за підсумками нинішнього року, зростання реального ВВП очікується на рівні 3,447% проти 3,5%, які експерти Фонду прогнозували ще у жовтні поточного року.

Як повідомляв портал Знай.ua, МВФ схвалив нову програму stand-by для України. За умовами програми, перший транш обсягом 1,4 млрд доларів повинен надійти до 25 грудня.

Загальна сума допомоги складає 3,9 млрд доларів. Крім того, має відбутися перегляд виконання програми для виділення наступних виплат кожні півроку.

Програма допомоги зосереджена на 4 пріоритетах:

  • продовження поточної консолідації бюджету, з метою подальшого зменшення держборгу;
  • подальше зниження інфляції зі збереженням гнучкого режиму валютного курсу;
  • посилення фінансового сектору, сприяння відновленню активів та відродженню банківського кредитування;
  • просування цілеспрямованої сукупності структурних реформ, зокрема, для вдосконалення процесів адміністрування податків, приватизації та управління.

Також Знай.ua писав, мільйони заробітчан активно піднімають економіку Польщі.