На польську економіку працюють два мільйони громадян України. Також ще 40 тисяч студентів з України навчаються у Польщі.

Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович.

Відповідну заяву міністр зробив на засіданні українсько-польського форуму партнерства в Києві. Тільки за минулий рік українцям було видано близько 1,2 мільйона віз.

"Згідно з різними оцінками, в Польщі знаходяться вже майже 2 млн українців, які працюють у нас в ключових сферах економіки: будівництві, сільському господарстві, послуги. Ми цінуємо їх зусилля і внесок в розвиток нашої держави" - сказав він.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Чапутович додав, що за 2017 рік польські консули видали українцям 1,2 мільйона віз.

Раніше повідомлялося, що Польща кусає лікті, адже більшість українських заробітчан збираються покинути країну і їхати до нової. Німеччина пропонує більш вигідні умови праці.

Крім традиційного сезонного фактора, на зменшення кількості українських працівників у Польщі вже з січня наступного року можуть вплинути і зміни у правилах працевлаштування в Німеччині громадян з-за меж ЄС.

Німецька влада активно працює над спрощенням умов міграції для фахівців, які відповідають певним критеріям і мають достатній рівень володіння німецькою.

Нагадаємо, українця в Польщі затягли в суд через тризуба. Обвинувачення полягало у тому, що тризуб був зображений не золотим на синьому тлі, а червоним на чорному.

Як повідомляв Знай. ua, заробітчани масово пакують валізи в іншу країну ЄС: Польща в паніці запропонувала українцям райські умови. Українці масово покидають польський роботодавців.

Знай. ua писав, що заробичане пакують валізи: європейська країна заманює вигідним вакансії. Німецька влада активно працює над спрощенням умов міграції для фахівців.