На територія Волинської області заборонили публічне використання російськомовного продукту.

Таке рішення прийняли депутати обласної ради 20 грудня. Метою рішення є захист українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора і подолання наслідків триваючої тривалий час русифікації, передає "Волинь Оnline".

"З урахуванням численних звернень патріотичних і ветеранських громадських організацій, обласна рада вирішила встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Волинської області до моменту повного припинення окупації території України", - сказано в документі.

Також голові Волинської ОДА Олександру Савченку доручили створити робочу групу, яка буде проводити роз'яснювальну роботу для фізичних та юридичних осіб щодо мораторію.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, "екс-прокурор Криму" Наталія Поклонська під час одного з останніх інтерв'ю назвала Україну "окраїною Росії".

Раніше Знай.ua повідомляв, школяр різко розкритикував власну вчительку через спілкування російською мовою.

Також Знай.ua писав, в Івано-Франківській обласній раді було вирішено ввести мораторій на публічне використання "російськомовного культурного продукту на території області".