В с. Воля Якубова Дрогобицького району Львівської області місцевий священик, який належить до УГКЦ, відмовився поховати жінку, про що в соціальних повідомили місцеві жителі.

Як стверджується, жінка прожила важке життя – її син загинув на війні в Афганістані, а хвору дочку вона доглядала до самої смерті. Також жителі розповідають, що вона була релігійною і ніколи не відмовляла людям в допомозі. Однак, коли жінка померла, священик відмовився провести похоронний обряд, пославшись на те, що йому дуже далеко добиратися до місця проживання покійниці.

Як стало відомо, священику навіть пропонували грошову винагороду, але він все-таки не прийшов. В результаті труну з померлою просто занесли в церкву, після чого, без належного обряду – на кладовище.

До цього, 15 грудня, в Києві відбувся Об'єднавчий собор, в ході якого було прийнято рішення про створення Православної церкви України. Предстоятелем ЕУПЦ був обраний митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

В РПЦ МП після цього почало творитися божевілля – московські священики не соромляться у висловах, називаючи рішення зрадою, зборищем. Називають Собор блудилищем і пророкують йому кров, бійки і істерики. Поведінка священнослужителів Росії шокує кожного – до таких слів і поведінки, яке вони демонструють, не опустився б ніхто. Інакше, як розпалюванням ворожнечі і неприкритим хамством це назвати не можна.

Цілком зрозуміло, що вся справа полягає в грошах, які московським священнослужителям приносили українські парафії. Тепер вони їх втратили і ніяк не можуть з цим змиритися.

Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан розповів, що архієреї Московського патріархату, які прибули на Собор, незважаючи на заборону, були покарані, хоча віддавали собі звіт про наслідки.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українська Православна Церква популярна серед українців.

Як повідомляв портал "Знай.иа": у США понад 500 священиків отримали звинувачення у сексуальному насильстві над дітьми.

ТакожЗнай.иа" писав, що депутати Опозиційного блоку внесли постанову про скасування результатів голосування про перейменування УНЦ у зв'язку з порушеннями регламенту.