Відомий український журналіст Роман Цимбалюк висміяв присутність Патріарха Кирила на засіданні колегії Міністерства оборони Росії. У своєму YouTube-блозі журналіст зазначив, що присутність російського священнослужителя №1 на таких заходах в Росії є ще одним серйозним аргументом для створення в Україні автокефальної православної церкви,

Цимбалюк повідомив, що Патріарх не просто сидів на засіданні, а ще спілкувався з генералами російської армії.

"На зустріч з генералами прийшов патріарх Кирило. Той самий, священик, який благословляє російське військо на війну, у тому числі з нами. І мені здається, присутність російського священнослужителя №1 на зустрічі з військовими — це один з аргументів на користь створення української незалежної помісної православної церкви", - сказав Роман Цимбалюк.

Журналіст зазначив, що, буваючи на таких заходах, Патріарх схвалює всі дії, які робить російська армія, а саме знищення мирного населення, захоплення чужих територій, в тому числі і України.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Роман Цимбалюк потролив таку увагу до військових засідань з боку священнослужителів. Він зазначив, що російським ракетам освячення не допомагає, так як ті регулярно падають.

"А то якось дивно виходить, коли російські священики в окупованому Криму освячують російські ракети, які полетять або потенційно можуть полетіти в наші міста і вдарити по нашим військовим. Радує тільки, що вони не завжди якісно працюють і часто після освячення російської святою водою падають", - підсумував журналіст.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Кирило Гундяєв обрушив свій диявольський гнів на Вселенський Патріархат

Московський патріарх Кирило звинуватив Вселенський патріархат в агресії з-за того, що той надав автокефалию украинскій церкві. Він вважає, що сама Україна про це не просила, як і про інші рішення, до яких належать відновлення в сані всіх керівників українського розколу, приймання їх без розбору в церковне спілкування, скасування всіх накладених раніше канонічних заборон.

Також "Знай.uа" писав, що Білоруські дружки Кирила не визнали УПЦ: розкольники