З 21 грудня в Україні запрацювала нова система електронного кабінету водія.

Про це повідомили представники МВС.

За даними відомства, тепер кожен водій зможе дізнатися актуальні дані про своє авто та водійське посвідченні, перевірити і сплатити адміністративні правопорушення, переглянути історію будь-якої машини за VIN-кодом і записатися в електронну чергу в сервісні центри.

"Цей сервіс мінімізує витрати часу і зусиль клієнтів сервісних центрів МВС, робить найпопулярніші послуги однаково доступними для всіх громадян країни, виключає людський фактор і ліквідує корупційні ризики", - пояснили у відомстві.

автомобілі

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Що змінилося

Раніше, усі ці послуги надавалися у сервісних центрах МВС та за присутності громадян. Інформацію про авто можна було дізнатися після запиту.

А інформацію щодо штрафів українці отримували у вигляді поштового повідомлення через кілька днів після скоєння правопорушення.

Тепер водії можуть зайти в свій е-кабінет, вибравши зручний для себе порядок електронної ідентифікації, і з комфортом користуватися рядом послуг в онлайн-форматі.

транспортні засоби

Що доступно водієві:

- переглянути інформацію про своє водійське посвідчення (національне та міжнародне);

- отримати необхідну інформацію про транспортний засіб (технічні характеристики, право власності, історії авто);

- оперативно отримати повну інформацію про адмінпорушення та різні обтяження на транспортний засіб.

Як це працює

Онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua і на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі Електронні послуги. Доступ до електронного кабінету здійснюється за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID.

"Щоб скористатися всіма перевагами Кабінету, необхідно пройти електронну ідентифікацію" - повідомили у сервісному центрі.

Сплатити штрафи тепер також можна не виходячи з дому, швидко та просто в інтернеті.

Для бажаючих замовити індивідуальні номерні знаки в електронному кабінеті водія доступна можливість швидкої перевірки, вільний обраний знак в даному регіоні, і одразу замовити макет.

Також новий сервіс дасть можливість записатися на прийом до сервісного центру на зручний час та без черг.

Нагадаємо, стало відомо, скільки депутати зароблять на євробляхах.

Як повідомляв раніше Знай.ua, водіям нагадали, коли у них можуть відібрати права.

Також Знай.ua писав, що в Україні маршрутка на єврономерах курсувала з пасажирами між містами.

Дивіться: Євроляхери на кордоні влаштували хаос