В Україні оприлюднили механізм митного оформлення легкових автомобілів на єврономерах, які ввезли в країну до 25 листопада 2018. Всі формальності затверджено в постанові Кабміну від 12 грудня 2018 року № 1077. Про це повідомляє "Юрліга".

Процедуру розмитнення можна провести в будь-яких підрозділах митного оформлення ДФС з пред'явленням авто. Інформація про підрозділи митного оформлення є на офіційному сайті ДФС. Декларантом транспортного засобу може бути його власник або особа, уповноважена ним розпоряджатися. Також від їх імені декларувати авто може митний брокер.

Для митного оформлення необхідні такі документи:

  • електронна митна декларація;
  • документ, що підтверджує вартість авто;
  • реєстраційний документ на авто, що підтверджує право власності або право розпоряджатися і декларувати такий транспортний засіб.
  • Для цілей оподаткування застосовується фактурна вартість транспортних засобів.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На підставі результатів застосування системи управління ризиками приймається рішення про проведення перевірки достовірності заявленої фактурної вартості автомобіля. Якщо заявлена фактурна вартість менше встановленого індикатора ризику, то проводиться перевірка її достовірності. Для цього використовуються спеціалізовані програмно-інформаційні комплекси Єдиної автоматизованої інформаційної системи ГФС або цінова інформація, отримана в рамках домовленостей, укладених між ГФС і об'єднаннями імпортерів та виробників.

Якщо заявлена фактурна вартість недостовірна, митний орган відмовляє в оформленні такого транспортного засобу. В цьому випадку видається рішення із зазначенням причини відмови.

Нагадаємо, депутати зароблять на євробляхах 10 мільярдів: з'явилася схема.

Як повідомляв Знай.uа українцям назвали головні причини позбавлення водійських прав.

Знай.uа писав, прикордонники почали обстріл євроблях: безпрецедентний випадок, який поставив на вуха всю країну.