Досить високий дохід Україна отримує від розмитнення євроблях. Так, гроші, які отримує держава від оформлення авто на іноземній реєстрації, поповнять бюджет на 5-10 мільярдів гривень.

Про це стало відомо завдяки повідомленню заступника міністра фінансів Сергія Верланова.

євробляхи
євробляхи

"За нашими даними, на момент прийняття закону в Україні перебувало близько 630 тисяч автомобілів на єврономерах. Державний бюджет може отримати з них від 5 до 10 мільярдів гривень, але багато залежить від того, коли саме їх легалізують і взагалі легалізують", - сказав Верланов.

євробляхи
євробляхи

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

За словами Верланова, існує певна межа, коли розмитнення б/у авто стає економічно недоцільним.

"Як правило, це автомобілі 13-20-річного віку. Якщо власники не захочуть їх розмитнювати, нехай утилізують або вивозять за межі України", - сказав він.

Заступник міністра нагадав, що всі гроші від розмитнення авто на єврономерах підуть в пенсійний фонд.

Варто нагадати, що в Києві невідомі посеред ночі попробивали колеса машин на іноземних номерах. Відповідні фото оприлюднено на сторінці спільноти "Київ оперативний" у Facebook.

"Сьогодні вночі в Солом'янському районі багатьом власникам автомобілів на єврономерах попробивали колеса. Вранці на шиномонтажах були черги. Майже у всіх - проколи з правого боку ...", - йдеться в коментарі до знімків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів вніс зміни до постанови по державній реєстрації транспортних засобів. Про це повідомили в прес-службі МВС України. Згідно з нововведеннями, реєстрація газобалонного обладнання та видача тимчасового реєстраційного талона при передачі права користування авто не вимагає обов'язкового експертного огляду. Відтепер, огляд не треба проводити при реєстрації нових транспортних засобів, вибракування авто та перереєстрації машини у зв'язку із зміною особистих даних, місця проживання власника.

Нагадаємо, розмитнення євроблях: українцям знову змінили правила, що потрібно знати.

Як повідомляв Знай.uа українцям назвали головні причини позбавлення водійських прав.

Знай.uа писав, прикордонники почали обстріл євроблях: безпрецедентний випадок, який поставив на вуха всю країну.