На вихідних, 22 грудня, синоптики попереджають про погіршення погодний умов. На Україну насувається ураган, прогнозується посилення вітру та снігопади у деяких областях.

Так, цієї суботи на всій території України очікуються сильні опади – дощ та мокрий сніг, - повідомляє Politeka.

Разом з опадами до України прийде потепління. Вночі на більшості території -2-4 морозу, вдень +1-3 тепла, на заході – до +5-7 градусів.

Незважаючи на температуру повітря вище нуля, погоду спокійною та теплою назвати не можна. Всю картину зіпсує потужний південно-західний вітер. Найсильнішим він буде на Заході країни, такмпориви вітру 15-20 м/с, в Карпатах 25-30 м/с, у інших регіонах – швидкість вітру сягатиме 7-12 м/с.

Популярні новини зараз
Магнітні бурі у липні: українців чекає дуже важкий місяць За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю"
Показати ще

Також рятувальники попереджають, що на високогір’ї Iвано-Франкiвської та східної частини Закарпатської областей очікується значна снiголавинна небезпека (3 рiвень).

Щодо температурних показників, у різних областях Украни вони будуть такими:

На заході України 22 грудня очікуються сильні опади – дощ та мокрий сніг. Нічна температура -1+1, денна +5-7 тепла.

У Карпатах цієї суботи синоптики також прогнозують сильний дощ та мокрий сніг. Температура у високогір’ї 0-2 вночі, +4-6 вдень.

На території північних областей 22 грудня також, за інформацією Гідрометцентру, очікуються сильні опади. У регіоні протягом доби – дощ та мокрий сніг. У нічні години температура повітря складе -2-4 морозу, у денні – +1-3 тепла.

Східні області України цієї суботи також рясно поливатиме дощем та засипатиме мокрим снігом. Нічна температура повітря -2-4, денна +1-3 тепла.

У центрі 22 грудня синоптики також обіцяють дощ та мокрий сніг. Вночі -3-5 морозу, вдень +1-3 тепла.

На території південних областей сьогодні також дощитиме, синоптики прогнозують мокрий сніг. -1+1 вночі, +5+-7 вдень.

Дощ, але вже без снігу, очікується цієї суботи на Кримському півострові. -2-4 вночі, +6-8 вдень.

Погода у Києві 22 грудня буде ускладнена сильними опадами. Протягом дня в столиці очікується дощ та мокрий сніг. Вночі у столиці -3-5 морозу, вдень +1-3 тепла.

За даними фахівців, у цей день максимально тепла погода була зафіксована 29 років тому- у 1989 році. А найхолоднішим показником було -20 градусів у 1967 році.

За народним календарем сьогодні – Анни Зимової. Ніч на 22 грудня найкоротша в році. Здавна люди вважали, що на Анни опускаються на землю найсильніші морози.

рік Свині

Нагадаємо, астрологи розповіли, що рік Свині принесе кожному знаку Зодіака.

Як повідомляв раніше Знай.ua, народний синоптик повідомив, яка погода вітатиме українців на Новий рік.

Також Знай.ua писав, що дієтологи розповіли, які продукти допоможуть пережити люту зиму.