Сьогодні у пошуках кращого життя все більше українців виїздить на заробітки до інших країн. Всього у світі українських заробітчан налічують близько 9 мільйонів. Через низькі зарплати в Україні наші громадяни заробляють та підіймають ВВП інших держав. Щоб українці залишались на Батьківщині, вони повинні мати достойну зарплатню тут

Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман, - передає журналу "Країна".

"Українці можуть погодитися отримувати навіть на 200-300 євро менше, ніж у Європі, але бути дома. І це має бути вигідно всім. У розмовах з інвесторами завжди кажу: розміщуйте тут своє виробництво. Українці прекрасні працівники. Сотні німецьких підприємців налаштовані інвестувати сюди. Україна – благодатна зараз", – пояснив глава уряду.

За даними уряду, середня заробітна плата в Україні станом на жовтень склала 9,2 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Українцям пояснили, як виїхати за кордон, щоб не "розвернули" "Київстар" запроваджує перевірку абонентів: який документ вимагатимуть Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову
Показати ще

Премєр пообіцяв, що вже до кінця поточного року середня зарплата українців складе щонайменше 10 тисяч грн.

"До кінця року буде 10 тисяч. Але треба рости далі. Має рости і кваліфікація, і оплата праці. До речі, у бюджет заклали кошти на підготовку професійних кадрів до 2021 року", – сказав Гройсман.

Дивіться: Чим ризикують українці, відправляючись на заробітки за кордон

Нагадаємо, МВФ виділить Україні черговий транш, але за це ми повинні виконати ряд вимог. Зміни торкнуться всіх сфер життя.

Як повідомляв раніше Знай.ua, за минулий рік українська родина з середніми доходами майже половину свого бюджету витрачала на харчування. Друге, що найбільше виснажувало гаманаці громадян - це плата за комуналку.

Також Знай.ua писав, що влада анонсувала підвищення мінімальної зарплатні з Нового року. Проте чи стане легше жити українцям? Що буд з цінами та податками, пояснили фахівці.

Дивіться: Нахабний чиновник накинувся з кулаками на бідних пенсіонерів