Інфляція, стрибки курсу долара та нові ціни зробили те, чого всі так боялися. У 2018 році українці більшу частину своїх доходів витрачали на харчування.

Про це говорять дані численних соцопитувань, пише "businessua.com".

Як показали дані, зібрані в першій половині нинішнього року, на їжу, алкогольні напої, освіту, відпочинок і транспорт середньостатистичний українець витрачав більше восьми тисяч гривень на місяць.

доходи

А от на їжу йде понад 40% бюджету української родини з средніми доходами.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До витрат також варто додати кілька відсотків родинного доходу на покупку алкогольних напоїв та цигарок.

магазин

Крім того, приблизно ж стільки, як на харчування, українці змушенні віддавати на оплату комунальних послуг, тарифи на які стали рекордно високими.

А хто не може собі ддозволити такі суми віддавати за комуналку, накопичує борги і таким чином сьогодні населення заборгувало мільярди. Важиво те, що багато родин не можуть отримати субсидію через нові правила, які диктує уряд.

комуналка, тарифи

Нагадаємо, збільшення мінімальної заробітної плати збільшить державні і місцеві бюджети. Малий і середній бізнес також безпосередньо залежні від розміру мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму, так як вони виплачують податки. Збільшення мінімалки призведе до збільшення податкового навантаження.

Як повідомляв раніше Знай.ua, борги водоконалів ростуть, а держава закриває на це очі. Вже з 1 січня 2019 року по всій україні можуть вимкнути водопостачання, як холодну, так і гарячу. Що відбувається і що потрібно зробити, щоб це зупинити, читайте за посиланням.

Також Знай.ua писав, що Польща відкриває перед українськими заробтічанами нові можливості. Пропонує у три-чотири рази більші зарплати, ніж на аналогічних посадах в Україні. Тому така ситуація і склалась, коли мільйони наших громадян піднімають ВВП інших держав.

Дивіться: Робота в Європі. Усі переваги та реальні ризики заробітків