У сімдесяти восьми об'єднаних територіальних громадах відбулися вибори голів та місцевих депутатів. Одразу після оголошення результатів розпочнуть свою діяльність 805 громад у тринадцяти областях України. В інших десяти, де введено воєнний стан, вибори до ОТГ проведуть пізніше.

Цю інформацію повідомили в ЦВК.

Наразі голоси рахуються, тому відомі лише попередні дані. Близько півмільйона українців могли віддати голос за того чи іншого кандидата.

Найвищу явку зафіксували на виборах у Житомирській області - 53 відсотки. У штабі Блоку Петра Порошенка вже заявили про перемогу. В політсилі продемонстрували попередні результати - 52 висуванці від БПП мають стати головами об'єднаних територіальних громад. Із них 30 - постійні члени партії та 22 самовисуванці, які йшли за підтримки політсили.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, народний депутат Сергій Алєксєєв, від БПП, заявив про численні атаки з боку конкурентів:

"В п'ятницю, 21 грудня, до наших партійних організацій була масова інформаційна кібератака. У період з 15 грудня невідомими особами в мережі Фейсбук були створені фейкові сторінки начебто районних партійних організацій кожне порушення буде зафіксоване нашими спостерігачами і передано до правоохоронних органів".

Представники "Батьківщини", навпаки, переконані, що в більшості громад виграли депутати від їхньої політсили. Сьогодні Юлія Тимошенко провела прес-конференцію, де продемонструвала протилежні результати. Також політик запевнила, її команда зафіксувала чимало порушень з боку опонентів - підкуп, підміна бюлетенів та голосування вдома без вагомих на те причин.

"Того, що я побачила зараз - це екстраординально. Коли бюлетені друкувалися на ксероксах, бюлетені абсолютно незахищені, коли невідомо було звідки приносять стоси фальшивих бюлетенів, вже з помітками, підкуп масштабний абсолютно перше місце з великим відривом з результатом 35,7% зайняла партія Батьківщина, на другому місці з результатом 22,7% БПП". Юлія Тимошенко

Нагадаємо, Путін пройшовся по рейтингах Порошенко, Зеленського і Тимошенко. Російського президента різко почали цікавити українські вибори.

Як повідомляв Знай.ua, Зеленський заявив про президентство. За словами Зеленського, подібні благодійні ініціативи – не новинка.

Також Знай.ua писав, що Зеленський сказав, хто повинен очолити Україну. Шоумен назвав основна якість, якою повинен володіти президент.