В Україну мчить циклон, який принесе з собою потужні опади та штормовий вітер. За інформацією українських синоптиків цей "білий і холодний" звір вже наближається до території нашої країни.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Укргідрометцентру.

снігопад
снігопад

Циклон увірветься на південний захід країни й далі піде в напрямку Лівобережжя. Вже 25 грудня південь, велика частина центру, схід України та Сумська область опиняться в зоні складних погодних умов з вітром і мокрим снігом. На півночі і заході теж буде сніг. Похолодає до невеликого морозу, буде ожеледиця.

снігопад
снігопад

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Варто нагадати, що вже ввечері 24 грудня циклон з північного заходу Європи "впаде" на південно-захід України, а потім ще й понесеться на Лівобережжі, на північний схід країни. В ніч на Різдво на Півдні, в Центрі, на Сході України плюс ще на Сумщині буде складна погода з сильними опадами, налипанням мокрого снігу і штормовим вітром. На Заході і Півночі теж буде сніг, але не дуже сильний.

Синоптики також прогнозують похолодання до невеликого морозу і ожеледь. У Києві у вівторок буде дуже слизько, очікується сніг і температура вдень від -2 до -5 градусів. Погода буде прямо як у фільмах і на листівках про Різдво.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вівторок, 25 грудня, Україну накриє південний циклон - він принесе вітряну погоду. Метеорологи попереджають, що більшу частину країни накриє сніг, також очікуються хуртовини.

Так, згідно з прогнозом синоптиків, українцям варто очікувати ускладнення погодних умов: сніг, місцями сильний сніг, хуртовини (у східних регіонах, Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях – сильний мокрий сніг, подекуди з дощем, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь), в західній частині країни і в Одеській області – переважно слабкий сніг. Пориви вітру 15-20 м/с, в Приазов'ї місцями 25-28 м/с.

Нагадаємо, погода на Різдво: мокрий сніг і сльота змусять святкувати вдома.

Як повідомляв Знай.uа стихія порадує українців напередодні Нового року.

Знай.uа писав, як зустріти Новий Рік: прогноз відомої віщунки на останній тиждень перед 2019 роком.